Nieuws

Roland Peijnenburg stopt met De Zwaan in Etten-Leur

Roland Peijnenburg neemt na dertig jaar afscheid van het met een Michelinster bekroonde restaurant De Zwaan en bistro Het Lelijke Eendje, beide in Etten-Leur. De gastheer draagt zijn beide horecagelegenheden over aan zijn chef-kok Carlo Chantrel en maître-sommelier Mariëlle Vink.

Medewerkers Carlo Chantrel en Mariëlle Vink zijn met ingang van 1 juli de eigenaren van De Zwaan in Etten-Leur. Het duo werkt al een aantal jaren samen in het sterrestaurant en neemt de exploitatie over van eigenaar en gastheer Roland Peijnenburg.

Michelinster
Roland heeft besloten na dertig jaar en 26 Michelinsterren ‘zijn vleugels uit te slaan’. ‘Ik heb hier prachtige avonturen meegemaakt, hartstikke veel geleerd, megatriomfen behaald, keihard gewerkt en iedere dag weer genoten van het voorrecht zoveel gasten op zo’n hoog niveau culinair te verwennen.’

De ondernemer is klaar voor ‘nieuwe avonturen en nieuwe ondernemingen’ met zijn eigen bedrijf Rolandpeijnenburg.nl.

Veranderingen
De nieuwe eigenaren zetten de exploitatie tot 1 september voort op het niveau dat de gasten gewend zijn. ‘Daarna ondergaan De Zwaan en Het Lelijke Eendje een ware verjongingskuur. Vernieuwend, vooruitstrevend en met het oog op kwaliteit, gaan er grote veranderingen plaatsvinden.’

Kunstcollectie
Over wat dat betekent, wordt niet veel losgelaten. ‘De privé kunstcollectie wordt vervangen door een stijlvol eigentijds interieur, met daarbij een soortgelijke menu en een wijnkaart met zeer betaalbare schatten.’

Carlo Chantrel
Om Roland het afscheid te geven dat hij verdient, serveren Carlo en Mariëlle in de maand juni het favoriete menu. Inclusief een smakelijke parel uit de wijnkelder van pa Peijnenburg. Daarvoor gaan de deuren van het restaurant ook op zondag open.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Fris Haarlem krijgt ander concept: ‘Geen stap terug, maar stap opzij’

Volgend artikel

Aspergejournaal 4: Bodem en bemesten

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.