Nieuws

Rik Jansma nieuwe chef Landgoed de Salentein in Nijkerk

Rik Jansma heeft een nieuwe uitdaging. De voormalig eigenaar van restaurant Basiliek in Harderwijk wordt de nieuwe chef van Landgoed de Salentein in Nijkerk.

Jansma deed in 2022 na 18 jaar sterrestaurant Basiliek van de hand. Op zoek naar een nieuw avontuur is hij uitgekomen bij Landgoed de Salentein van familie Pon.

Sinds een jaar is de leiding over het landgoed in handen van Diana Lodewijkx, die voorheen hotelmanager was van Hotel Restaurant de Echoput in Apeldoorn. ‘Rik was op zoek naar een avontuur. Wij zijn dan ook heel blij dat hij, met zijn ervaring, met ons op ontdekkingstocht wil gaan op zoek naar een nieuwe interpretatie van de Argentijnse keuken’, aldus Lodewijkx. Samen met Dennis te Beek gaat Jansma het keukenteam bestaande uit 10 personen aansturen.

Argentinië op de Veluwe

“Mijndert’s trots: het beste van Argentinië op de Veluwe” is altijd nog het adagium op het landgoed in Nijkerk. Eind jaren negentig kwam Mijndert Pon – toen nog president-commissaris van familiebedrijf Pon – bij toeval in het Argentijnse Mendoza terecht, het gebied waar hij zijn hart aan verloor.

Pon kon het ondernemen niet laten en kocht er een oude wijngaard en daarna een groot gebied aan onbebouwd land, dat hij ontwikkelde tot hoogwaardig land voor wijnbouw. Naast de kwaliteitswijnen van Bodegas Salentein is het concern inmiddels uitgegroeid tot een volwassen bedrijf met eigen kuddes runderen in Argentinië en Uruguay, en een agrarische tak die gewassen verbouwt zoals granen en soja.

Verfijnde kant Argentijnse keuken

Op Landgoed de Salentein kunnen gasten al jaren, naast de organisatie van vergaderingen en partijen, de snelle en toegankelijke Argentijnse keuken ervaren in het bijbehorende bodega-restaurant. Met daarbij de nadruk op de eigen wijnen en het vlees.

Na de zomer zullen gasten onder leiding van Jansma in het naastgelegen fine dining restaurant kennis gaan maken met een nieuwe, verfijndere kant van de Argentijnse keuken.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), WTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocola

Vorig artikel

Extreme bonbonsmaken: hoe gekker, hoe beter (soms)

Volgend artikel

Bas Jonker van Carelshaven naar prestigieuze kookwedstrijd

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.