Nieuws

Coronavirus: restaurants in Nederland moeten deuren per direct sluiten

Alle restaurants in Nederland moeten per direct de deuren sluiten. Deze sluiting geldt tot en met maandag 6 april en is onderdeel van de extra politieke maatregelen die zondag 15 maart zijn gepresenteerd in de strijd tegen het coronavirus. De maatregel geldt ook voor cafés, sport- en fitnessclubs en scholen.

De ministers Slob en Bruins hebben zondag 15 maart nieuwe, verregaande maatregelen aangekondigd in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Restaurants en cafés moeten dicht, en dat geldt ook voor sportclubs, sauna’s, seksclubs en coffeeshops. Hotels mogen blijven draaien.

Tot en met 6 april
De verplichte sluiting is zondagavond om 18.00 uur ingegaan en duurt (tenminste) tot en met maandag 6 april. De verplichte sluiting geldt ook voor scholen.

Gepaste afstand
Minister Bruins riep alle mensen in Nederland bovendien op om een gepaste afstand van anderhalve meter tot elkaar te nemen, ook tijdens het doen van boodschappen. Bovendien hoop hij dat mensen een oogje in het zeil houden bij kwetsbare mensen. ‘Let een beetje op elkaar’, aldus de minister.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Dish to-go bij Hanninkshof in Enschede

Volgend artikel

Coronavirus: KHN claimt 5,1 miljard overheidssteun voor de horeca

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.