Nieuws

Restaurant Zeezout viert jubileum met Rotterdams menu

Restaurant Zeezout in Rotterdam viert het 20-jarig jubileum met een speciaal jubileummenu waarin bijzondere Rotterdamse ingrediënten zijn verwerkt. Het speciale jubileummenu is een tijdreis door 20 jaar Zeezout, waarin naast de beste vis, schaal- en schelpdieren, ingrediënten zijn verwerkt die hun basis in Rotterdam hebben.

Het restaurant van Patrick (47 jaar) en Anet ‘t Hart (44 jaar) dat is gespecialiseerd in vis, schaal- en schelpdieren opende in 1998. Het speciale jubileummenu is een tijdreis door 20 jaar Zeezout, waarin naast de beste vis, schaal- en schelpdieren, ingrediënten zijn verwerkt die hun basis in Rotterdam hebben.

Zo wordt bij oesters bier van de Kaapse Brouwers en Rotterdamse Tomasu sojasaus gebruikt en bij de tartaar van tonijn Rotterdamse yoghurt van Luwia. Andere voorbeelden zijn 010 Vodka bij een gerecht van tomaat en wilde Argentijnse gamba en Rotterdamsche krotenmosterd bij coquille. Ook de duurzaam geteelde oesterzwammen van Rotterzwam ontbreken niet in het menu.

Rotterdamse toppers
Chef-eigenaar Partrick ’t Hart zegt dat er in Rotterdam veel heerlijke producten worden gemaakt die hij door de jaren heen in zijn keuken is gaan gebruiken. ‘Ik gebruik in vrijwel elk gerecht wel iets Rotterdams. Ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum heb ik de toppers in één menu verwerkt. Het jubileummenu serveren we nog de hele maand september voor de prijs van 59,50 euro voor 5 gangen en 69,50 euro voor 6 gangen’, aldus ’t Hart.

Elke paar jaar kijk ik naar mezelf in de spiegel’, zegt ’t Hart, ‘en overdenk ik waar we nu staan en wat we moeten doen om boven de middenmoot uit te komen. Durven te vernieuwen is daarbij belangrijk. Niet alleen in koken en het gebruik van producten, maar ook in het interieur en het gebruik van servies. Het verdwijnen van het linnen van vrijwel alle tafels was na 18 jaar wel een dingetje, maar je boort er wel jonger publiek mee aan’.

Reserveren voor het speciale Rotterdamse jubileummenu kan door te bellen met 010-4365049. Restaurant Zeezout is gevestigd aan de Westerkade 11 en van dinsdag tot en met zondag geopend.

Vorig artikel

Rick Neuteboom naar Restaurant de Vrienden van Jacob

Volgend artikel

Jubileummenu bij jarig Sense in Den Bosch

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.