Nieuws

Restaurant Wouter van Laarhoven gaat Alma heten

De nieuwe zaak van chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars in Oisterwijk krijgt de naam Alma. Alma, dat in oktober 2019 de deuren opent, wordt gevestigd in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar Cas Spijkers ooit de sterren van de hemel kookte.

Het bedrijf bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega. Een tafel reserveren is al mogelijk via de website.

Het 220 vierkante meter grote restaurant, dat alleen open is voor het diner, is gesitueerd op de eerste verdieping en krijgt 48 stoelen. Op de begane grond komt de bodega, waar plaats is voor maximaal 26 gasten.

Alma
Malou Hagenaars: ‘De naam Alma betekent ‘ziel’ in het Spaans. De ziel is de kern van onze zaak, wij willen onze gasten met eten, drinken en onze gastvrijheid raken tot in het diepste van hun ziel. Zelf leggen wij onze ziel en zaligheid in onze zaak op deze bijzondere gastronomisch-historische locatie’.

Wouter van Laarhoven: ‘In het restaurant op de eerste verdieping gaan we een bijzondere ervaring creëren op het hoogste niveau. Hier ga ik in de open keuken de culinaire ideeën uitvoeren die ik de afgelopen jaren heb opgedaan en die ik niet kwijt kon. Als eerste in Nederland kan ik beschikken over een state of the art Miikitco keuken, daar ben ik erg blij mee’.

Het restaurant beschikt volgens Wouter over een 3 meter diep balkon met uitzicht over de Lind. ‘Er zijn prachtige grote wijnklimaatkasten en Malou, die tevens Kaasmeester is, beheert er haar kaasmuseum.
In de laagdrempelige bodega, die is voorzien van een eigen keuken, kan de gast eten aan tafels en aan de bar. Hier kunnen gasten vanaf 11 uur al terecht voor koffie, kleine gerechtjes en een goed glas wijn’, aldus Wouter.

Malou Hagenaars
Voor de inrichting werd Jeff van Riel, eigenaar van ZOUT Ontwerphuis ingeschakeld. Malou Hagenaars: “Jeff heeft de gave om interieurs van grote villa’s een luxe, maar vooral huiselijke sfeer te geven. Zijn opdracht was onder meer om een zodanige sfeer te creëren dat gasten het gevoel hebben dat ze bij ons thuis komen eten. Hij ontwierp een lichte, warme, huiselijke inrichting, waarin hout en tonen van marmer zijn gebruikt. De meeste tafels zijn rond en de stoelen worden met stof bekleed. Het geheel heeft een ingetogen en elegante uitstraling.”

Alma opent in oktober 2019 de deuren. Een tafel reserveren in het restaurant en de bodega is nu al mogelijk voor de periode vanaf 1 november. Voor oktober worden op een later moment tickets beschikbaar gesteld. Ook kunnen er cadeaubonnen worden besteld via de website www.alma.nl.

Wouter van Laarhoven
Wouter van Laarhoven kookte in dienst van het voormalige restaurant De Molen in Kaatsheuvel een Michelinster. In 2015 startte hij als chef restaurant Wynwood in Eindhoven op, dat hij per september 2018 verliet. Malou Hagenaars zette meerdere restaurants mee op, werkte als restaurantmanager bij Wynwood en als salesmanager bij Annoncer, leverancier van digitale keukensystemen. Alma is het eerste eigen restaurant van het duo.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Summer Beach Afternoon Tea in Waldorf Astoria Amsterdam

Volgend artikel

Minivakantie bij Carelshaven met luxe diners

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.