Nieuws

Restaurant de Witte Zwaan bestaat 25 jaar en geeft attentie

Restaurant de Witte Zwaan in De Bilt bestaat in april 25 jaar. Om dit te vieren krijgt iedere gast in april een attentie mee naar huis.

Op 1 april 1993 heeft René Agterberg, nadat hij er al even werkzaam was, de Witte Zwaan officieel overgenomen. Samen met gastheer Ronald van Leeuwen heeft hij de Witte Zwaan succesvol opgestart.

Zij voerden een kaart met allerlei klassieke gerechten, waarmee René zichzelf in De Bilt bekend heeft gemaakt. Zes dagen per week stonden René en Ronald klaar voor lunch en diner, op dat moment was er verder nog bijna geen personeel in dienst.

Ongeveer acht jaar geleden is René samen gaan werken met compagnon en tevens neef Theo Agterberg. Samen zijn zij gegroeid naar inmiddels drie restaurants in De Bilt en Utrecht.

De oudste zoon van René, Timo Agterberg, is opgegroeid in het restaurant. Een jaar voor de overname kwam hij ter wereld. Eerst mocht hij toekijken in de Maxi-Cosi hoe zijn vader aan het koken was.

Op het moment dat hij kon lopen, stond hij zijn eerste champignons te snijden op een limonadekratje, omdat hij anders niet boven de werkbank uit kwam. De liefde voor het vak is daar begonnen.

Op dit moment staat Timo aan het roer in de Witte Zwaan. Sinds ongeveer drie jaar heeft hij de keuken van zijn vader overgenomen en niet zonder succes.

De Witte Zwaan heeft zich afgelopen jaren ontwikkeld tot een restaurant dat meedoet in de hogere regionen van ons land. Als lid van JRE-Nederland sinds ruim een jaar, landelijk winnaar van de Restaurant 10-Daagse en verschillende noteringen in gidsen als de Lekker, Gault Millau en Michelingids mag gesteld worden dat de Witte Zwaan op de goede weg is.

Om te vieren dat de Witte Zwaan 25 kaarsjes uitblaast krijgt iedere gast in de feestmaand april een attentie mee. Gasten kunnen reserveren via info@witte-zwaan.nl, via de website of via 030-2210125.

Vorig artikel

The Dylan Amsterdam onthult nieuwe kamerstijl

Volgend artikel

Kaviaarlunch In Den Rustwat in Rotterdam

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.