Nieuws

Restaurant The Millèn in Rotterdam medio juli open

Chef-kok Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent medio juli zijn eigen high-end restaurant The Millèn op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel. Het team van The Millèn, in de iconische Millenniumtoren, bestaat uit een aantal oude bekenden van Severein.

Severein gaat in restaurant The Millèn op hetzelfde niveau verder als in het Wereldmuseum. Een deel van het ‘oude’ Wereldmuseum-team zal de chef-kok straks opnieuw versterken.

Zoals sous-chef Raoul Waardenburg, winnaar Rotterdams Kooktalent 2016 en een goede bekende van Severein. Ook maitre Rick de Bruijn en sommelier Wendy Elsink komen uit het voormalig restaurant van het Wereldmuseum.

The Millèn
Severein: ‘Ik ga in The Millèn werken met een jong en dynamisch team van mensen die ik goed ken en waar ik blindelings op kan vertrouwen. Mijn team is gastgericht, kan goed naar onze gasten luisteren en hen uitstekend adviseren.’

In de keuken van The Millèn zal Severein doen wat hij al jarenlang doet: puur, eerlijk en herkenbaar koken, zonder al te veel poespas. Geen overbodige opsmuk, maar gerechten bereid met ingrediënten van het seizoen wat iedere maand een nieuwe menukaart oplevert.

Marriott Hotel Rotterdam
Daarnaast staat een uitgebalanceerde wijnspijs-combinatie hoog in het vaandel. Om de gerechten een constante, hoogwaardige kwaliteit te geven werkt Severein samen met vertrouwde leveranciers zoals onder anderen vishandel G&B uit het Zeeuwse Yerseke, de Rotterdamse poelier Treuren en groente- en fruitspecialist Rungis. Ook staat straks het overheerlijke Brood van Menno op tafel.

The Millèn wordt een zelfstandig restaurant op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel, pal tegenover het Centraal Station. Het 228 kamers tellende hotel werd in 2000 geopend in de Millenniumtoren. Recentelijk kregen de gastenkamers, de lobby en de Club Lounge een moderne make-over in een elegante, mondiale stijl.

Vorig artikel

Kromme Dissel arrangement bij Bilderberg

Volgend artikel

Super Sunday bij Herberg Onder de Linden in Aduard

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.

1 Reactie

  1. […] Lees hier het gehele bericht […]