Nieuws

Restaurant in oude stallen historische buitenplaats van start

Restaurant Bentinck in Amerongen heeft de deuren geopend. De eetgelegenheid is gevestigd in de voormalige stallen van de historische Buitenplaats Amerongen. Groenten uit de kasteeltuin spelen er een belangrijke rol en de sfeer en inrichting zijn die van een mondaine brasserie.

Het monumentale pand heeft één van de meest authentieke bewaarde stalinrichtingen van Nederland en heeft de sfeer en inrichting van een grootstedelijk restaurant, waarbij de historische elementen behouden zijn.

Pure en eerlijke producten
Eigenaar Peter-Paul Swijnenburg: ‘Bentinck staat voor een gezonde leefstijl en is een betaalbaar restaurant, waarop op topniveau wordt gekookt met aandacht voor pure, eerlijke (streek)producten en smaken.’

Kasteel Amerongen
De eetgelegenheid is vernoemd naar Godard Graaf van Aldenburg Bentinck, die zich in 1879 op Kasteel Amerongen vestigde, het kasteel opnieuw tot bloei bracht en de bevolking steunde met agrarische projecten.

Keuken
In de keuken is de leiding in handen van chefs Simon Verkerk en Tommy Jansen. Zij koken met dagverse hoogwaardige producten, waarbij groenten, fruit en kruiden van de op het kasteelterrein gelegen moestuin een belangrijke rol speelt.

Interieur
Het bedieningsteam wordt aangestuurd door Arnoud Pot en Paul Sonnega. Voor de aankleding is volgens de eigenaar gebruikgemaakt van warme materialen als leer, sisalkleden en een houten vloer met doorkijkjes naar de oude stenen vloer.’

Kunst
Kunstenaar Claudy Jongstra maakte speciaal voor de ruimte een wandtapijt, een echte eyecatcher.

Openingstijden
Restaurant Bentinck is van woensdag tot en met zondag vanaf 11.00 uur geopend voor lunch, afternoon tea, borrel en diner.

Vorig artikel

‘De kracht van goede koffie wordt onderschat’

Volgend artikel

Luncharrangement Alliance 50 jaar bij De Treeswijkhoeve Waalre

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.