Nieuws

Restaurant Van Oostenbrugge en Groot in pand Breitner Amsterdam

Het restaurant van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot komt in het pand, waarin op dit moment Breitner aan de Amstel is gevestigd. Begin 2018 moeten de deuren openen van het ‘no-table-restaurant’ van het duo, dat nu nog werkzaam is bij Bord’Eau in hotel De L’Europe. Reserveren kan vanaf november.

Na een periode van zeven jaar in de keuken van Bord’Eau, het tweesterrenrestaurant van hotel De L’Europe in Amsterdam, openen Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot begin 2018 hun eigen zaak in de hoofdstad.

Keuken centraal
In het pand waarin nu nog Breitner aan de Amstel huisvest, starten ze met Amsterdams eerste no-table-restaurant. Dat heeft Richard aan ChefsFriends bevestigd. Reserveren kan vanaf november.

‘Op topniveau eten moet leuk zijn’, zo liet hij eerder al weten. ‘Je bezoekt een restaurant vaak voor de keuken en juist die is verborgen. Dat is eigenlijk gek. In ons nieuwe restaurant zal de keuken letterlijk centraal staan, een Marrone-keuken in dit geval.’

Contact maken
Gasten zitten aan een omringende bar, maar schuiven eigenlijk direct aan het aanrechtblad aan’, zo vult Thomas aan. ‘We kennen dit concept al in steden als New York en Hamburg, maar nog niet in Nederland. We willen contact maken. Producten laten zien, vertellen hoe een gerecht in elkaar zit, een beleving creëren.’

Bord’Eau
In de keuken van Bord’Eau is Thomas de rechterhand van Richard, in hun (nieuwe) restaurant werken ze als gelijken. Het duo werkt tien jaar samen, waarvan zeven jaar op de huidige plek. Daphne Oudshoorn wordt verantwoordelijk voor de wijnen.

Vorig artikel

Het beste van tien jaar Aan de Poel Amstelveen in één menu

Volgend artikel

Sterchef Han Ji van HanTing Cuisine opent restaurant in Amsterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.