Nieuws

Restaurant ML Haarlem verhuist en breidt uit met hotel, bistro en bar

Restaurant ML verhuist binnen Haarlem. Medio maart 2018 heropenen compagnons Liane en Mark Gratama en Kevin Kion hun vernieuwde ML aan het Klokhuisplein op de locatie van hotel-restaurant Stempels. ML is aan de Kleine Houtstraat nog geopend tot en met 3 maart 2018.

Op de nieuwe locatie krijgt ML de beschikking over 17 hotelkamers, een bistro, bar en een terras. Het sterrenrestaurant vormt het hart van de onderneming die gevestigd wordt in het monumentale 18e eeuwse pand van de voormalige drukkerij en lettergieterij van Koninklijke Joh. Enschedé.

Mark Gratama
Chef-eigenaar Mark Gratama: ‘Vanaf 1 februari krijgen we de sleutels van het pand en vindt er een verbouwing en herinrichting plaats. De bistro krijgt een nieuwe inrichting, evenals het restaurant, dat een prachtige warm klassieke sfeer met een moderne twist krijgt’.

‘De 17 hotelkamers krijgen een kleine restyling en de bistro en het restaurant krijgen elk een eigen keuken. Kevin Kion en ik zijn als chefs verantwoordelijk voor de culinaire invulling van alle bedrijfsonderdelen. We runnen het nieuwe ML als een driemanschap waarin Kevin Kion, mijn vrouw Liane en ik compagnons zijn’, aldus Gratama.

ML-stijl
De bistro en het terras blijven laagdrempelig. Mark Gratama: ‘We veranderen daar weinig aan het prijsniveau. Gasten kunnen in de bistro nog steeds 7 dagen per week terecht voor koffie met appeltaart en een broodje voor een goede prijs, maar dan in ML-stijl. Dat wil zeggen mooi gepresenteerd en met onze eigen visie op gastvrijheid. Ondanks de verbouwing is de bar vanaf 1 februari al geopend. Hier voeren we een kleine kaart en kunnen gasten vanaf ’s morgens al terecht’. 

Verhuizingsmenu
Het vernieuwde ML opent medio maart 2018. Tot en met 3 maart 2018 kunnen gasten op dinsdag, woensdag en donderdag op de oude locatie aan de Kleine Houtstraat genieten van een Verhuizingsmenu van 6 gangen voor de vriendenprijs van 50 euro in plaats van 74,50 euro.

Vorig artikel

Les Patrons Cuisiniers telt drie nieuwe leden

Volgend artikel

Carelshaven in Delden groeit verder met nieuwe restyling

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.

2 Reacties

  1. […] #5 Restaurant ML Haarlem verhuist en breidt uit met hotel, bistro en bar […]

  2. […] en meer interessante weetjes op food- gebied. #4 Dit is de nieuwe chefkok van Librije #5 Restaurant ML Haarlem verhuist en breidt uit met hotel, bistro en bar #6 Eigen restaurant voor sterchef Dennis Richter […]