Nieuws

Restaurant Librije’s Zusje Amsterdam gaat verder als Spectrum

Librije’s Zusje Amsterdam gaat per 1 januari 2019 verder als Spectrum. Waldorf Astoria Amsterdam, de eigenaar van het tweesterrenrestaurant, en naamgevers Jonnie en Thérèse Boer zijn dit overeengekomen. Na vijf prettige jaren stoppen de eigenaren van De Librije in Zwolle met hun adviserende rol.

Het hoofdstedelijke restaurant wordt gerestyled en draagt vanaf 1 januari 2019 de naam Spectrum.

Sidney Schutte
Waldorf Astoria Amsterdam gaat met tweesterrenchef Sidney Schutte en het voltallige bestaande team verder op de huidige locatie aan de Herengracht.

Jonnie Boer
Na een prettige samenwerking van vijf jaar hebben naamgevers Thérèse en Jonnie Boer de beslissing genomen om hun adviserende rol in Librije’s Zusje te beëindigen.

‘Wij hebben ongelooflijk veel waardering voor de rol die zij in de afgelopen vijf jaar hebben gespeeld’, aldus general manager Roberto Payer van Waldorf Astoria Amsterdam.

Waldorf Astoria Amsterdam
‘Wij nemen met weemoed afscheid van de naam, maar zijn trots dat Sidney Schutte en restaurantmanager Sascha Speckemeier nog nadrukkelijker hun eigen stempel kunnen zetten op een spannende nieuwe episode in de gastronomie in Waldorf Astoria Amsterdam.’

Executive chef
‘Wij hebben een fantastisch gemotiveerd en creatief team, dat alleen voor het allerbeste gaat, op het hoogste niveau wil presteren en zich daartoe elke dag opnieuw voelt uitgedaagd’, voegt executive chef Sidney Schutte daaraan toe.

Geralda Joziasse
Thérèse en Jonnie Boer kijken met veel plezier en voldoening terug op de prettige en succesvolle samenwerking.

‘Sidney en Geralda Joziasse hebben als executive chef en f&b-manager in Waldorf Astoria Amsterdam de afgelopen vijf jaar zonder twijfel bewezen op eigen benen te kunnen staan. We zijn trots op wat het voltallige team in Amsterdam heeft neergezet.’

Michelin
Librije’s Zusje Amsterdam opende op 1 mei 2014 de deuren onder leiding van Sidney en zijn partner Geralda.

Binnen zeven maanden werd het door Michelin beloond met twee sterren. Op 31 december 2018 sluiten de deuren om verder te gaan onder de nieuwe naam Spectrum.

Vorig artikel

Nieuw keukentalent voor restaurant Bentinck Amerongen

Volgend artikel

Wijn-spijsavond bij restaurant Wolfslaar in Breda

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.