Nieuws

Restaurant Hemingway presenteert nieuw keukenteam

Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom heeft na het vertrek van chef-kok Sander Doggen een nieuw keukenteam gepresenteerd. Het team bestaat uit Bart van Huffel de Boeck, Ibolya Kokke en Edwin Vermeulen.

Dat laat Grand Hotel en Résidence De Draak, het hotel waarin het restaurant is gevestigd, weten.

Edwin Vermeulen
Edwin Vermeulen werkt sinds april dit jaar bij Hemingway. ‘In mijn jonge jaren wilde ik graag bakker worden maar door een allergie voor bloem ben ik de koksopleiding gaan volgen. Begonnen bij restaurant Van Ouds de Brouwers en door stages bij Rudolph van Veen en Jeroen Goossens is de passie voor patisserie geboren. Met de klassieke opleiding als basis en mijn bak aan ervaring kan ik hier heerlijke hedendaagse gerechten neer zetten met de mooie streek – en seizoensproducten van de Brabantse Wal’, aldus Vermeulen.

Ibolya Kokke
Ibolya Kokke heeft als chef van Bergs Diep dit Bergse visrestaurant op de culinaire kaart gezet en is nu actief voor Hemingway. ‘Zodra zich de mogelijkheid voordeed om weer terug te komen op het oude nest van de Draak, heb ik geen moment geaarzeld. Ik heb ervaring opgedaan bij driesterrenrestaurant Oud Sluis van Sergio Herman, hier leerde ik om fijner te werken met producten en het belang van de opmaak van gerechten. De fijne kneepjes en passie van het vak heb ik meegekregen bij restaurant la Cucina. Hiervoor was ik als chef-kok bij restaurant Bergsdiep’, aldus Kokke.

Bart van Huffel de Boeck
Bart van Huffel de Boeck tenslotte werkte voorheen als chef op de golfbaan Wouwse Plantage. ‘Als jongentje liep ik veel in de keuken rond en maakte ik met mijn vader Bergse ansjovis schoon. Na mijn eerste stage bij Gelach in het vierkantje is de liefde voor het vak gaan borrelen. Ervaring bij restaurant La Pucelle, het Spuihuis, als chef-kok bij de Golfbaan Wouwse Plantage en als horecaondernemer. Nu is de tijd om dit alles door te geven aan onze gasten, leerlingen en stagiaires’, motiveert Van Huffel de Boeck zijn keuze voor Hemingway.

Bib Gourmand
Restaurant Hemingway heeft sinds 2016 in het bezig van een Bib Gourmand, dat is een vermelding in de Michelingids voor de goede prijs-kwaliteitverhouding van het restaurant. In de keuken van Hemingway wordt het liefst gewerkt met lokale producten uit Bergen op Zoom en omstreken. De rest wordt aangevuld met eerlijke en verantwoorde producten. Het restaurant is aangesloten bij restaurantvereniging JRE Nederland.

Vorig artikel

Sterrestaurant Wolfslaar in Breda houdt eigen restaurantweek

Volgend artikel

Nederlandse hotelkamers met een fabelachtig uitzicht

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.