Nieuws

Restaurant Dorset gaat eten in Avia-tankstation verzorgen

Willem Dankers van restaurant Dorset in Borne, in het bezit van een Bib Gourmand, wordt verantwoordelijke voor alle foodactiviteiten in het tankstation Avia Lonnekermeer tussen Hengelo en Oldenzaal. In de shop komt een ‘open keuken’ van 5 bij 4 meter met daaromheen meerdere zitplaatsen.

‘Het hoort bij ondernemen’, vertelt Willem Dankers van restaurant Dorset in Borne aan ChefsFriends waarom hij ja heeft gezegd tegen het verzoek van de tankstation-eigenaar.

‘Als ik ergens 5 minuten over heb, dan verzin ik iets nieuws dat een uur duurt. Ik houd ervan om bezig te zijn.’

Willem Dankers
Het tankstation werd een jaar geleden verwoest, nadat een vrachtwagen er binnen reed. De nieuwbouw was voor de eigenaar aanleiding om te onderzoeken of een kwaliteitsslag te maken in het assortiment foodproducten.

Het duo kwam met elkaar in gesprek. ‘En dat is op hol geslagen’, aldus Willem. ‘Ik onderneem meer activiteiten met Dorset, maar daar stond een tankstation eerlijk gezegd niet bij.’

Verse bereiding
De tekeningen zijn klaar en de menukaart is af. Het wachten is nu op de bouw, die gepland staat voor de maand december. ‘We willen zo snel mogelijk open, maar hebben geen keiharde deadline. Eerst moet alles kloppen.’

Een deel van de producten wordt vers bereid in de tankshop, het andere deel gebeurt in de keuken van Dorset. ‘In de shop is daarom ook een kok aanwezig op de momenten dat het nodig is.’

Zitplaatsen
In het linker gedeelte van de shop komt een ‘open keuken’ van 5 bij 4 meter met daarbij een zitgedeelte.

Willem: ‘En aan de raamzijde komt een lange tafel met daarin geïntegreerd iPads en barkrukken. Dan zit je als gast op anderhalve meter van de keuken.’

Assortiment
‘Wat er straks allemaal verkrijgbaar is? Denk aan heerlijke chocoladekoeken, lekkere croissants, vers belegde broodjes, marmelade en verse yoghurt met toppings.’

Op termijn wil Willem ook verse sushi gaan verkopen en hij denkt aan verse salades. ‘Couscous met rode biet bijvoorbeeld. Het tankstation is zeventien uur per dag geopend, we gaan dus voor ieder moment van de dag iets bieden.’

Lekker en Michelin
Restaurant Dorset in Borne staat in de top 100-lijst van Lekker en ontving maandag 2 november een Bib Gourmand van Michelin.

Een Bib Gourmand staat voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. In dit geval een keuzemenu van drie gangen voor minder dan 37 euro.

Vorig artikel

Spuntino Kookboek van het Jaar, De Veldkeuken wint publieksprijs

Volgend artikel

Vlog: Ontdek Arnhem met dit cadeau van Groot Warnsborn

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.