Nieuws

Restaurant Bord’Eau wordt Flore in hotel De L’Europe

Het befaamde restaurant Bord’Eau in het Amsterdamse tophotel De L’Europe is omgeturnd tot Flore. In het nieuwe restaurant staan creativiteit, duurzaamheid en pure producten centraal.

Met Flore geeft chef-kok Bas van Kranen invulling aan zijn liefde voor lichte gerechten en lokale ingrediënten die geproduceerd zijn met respect voor mens, dier en de natuurlijke omgeving. Bij het samenstellen van het menu spelen onderzoek en experiment een belangrijke rol. Elke week gaat het team het land in, op zoek naar de mooiste ingrediënten van Nederland. Die gebruiken zij vervolgens in het wekelijks wisselende menu. 

“Door ons geheel te richten op het gebruik van lokale producten, niet met zuivel te koken en gebruik te maken van gewassen die duurzaam en met de grootste zorg geteeld zijn, motiveren wij elkaar om nog creatiever en bewuster te koken. Het maakt ons betere koks”, aldus Bas van Kranen.

Met de elegante eenvoud van Flore beweegt het restaurant zich van de klassieke gastronomie naar een bewuste en hoogkwalitatieve keuken – op Michelin niveau – waar de seizoenen de toon zetten. De naam Flore komt van het woord ‘flora’ dat ‘bloeiend’ betekent. De naam past bij de persoonlijke kookstijl van Van Kranen, die bij Flore gebruik maakt van producten die hij vindt bij boeren en kwekers die met zorg omgaan met dieren en oog hebben voor biodiversiteit.

De keuken van Flore gebruikt geen zuivelproducten en groenten nemen een belangrijke plek in op het menu. In de kelder van zijn restaurant startte Van Kranen een fermentatie-lab waar hij onder andere sappen maakt en groenten inmaakt. Hier kunnen gasten bijzondere wijnen drinken met een bijpassend gerecht. ‘Conscious fine dining’ noemt De L’Europe de nieuwe keuken.

Het nieuwe restaurant neemt haar gasten graag mee op avontuur en maakt hen bewust van wat ze eten zonder een belerende toon aan te slaan. De missie van Flore is om gasten te verwennen met de pure en fijne smaken van al het beste dat de Hollandse grond en de seizoenen te bieden hebben.

Restaurant Flore is gevestigd in hotel De L’Europe. De L’Europe Amsterdam biedt haar gasten 111 kamers en suites. In het souterrain is een luxe spa en een wellness. Ook biedt het hotel haar gasten diverse restaurants en bars. Dit zijn restaurant Flore waar chef Bas van Kranen samen met zijn team de leiding heeft over de keuken, brasserie Marie, Graziella en Freddy’s bar, de legendarische bar waar wijlen Freddy Heineken graag kwam om te ontspannen.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Hotel De L’Europe viert jubileum met feestelijke activiteiten

Volgend artikel

Foto’s eerste voorronde NK Blindproeven - en jij kunt nog meedoen

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.