Nieuws

Restaurant Bentinck opent op historisch landgoed Amerongen

In de voormalige stallen van de historische Buitenplaats Amerongen opent in februari Bentinck. Naar eigen zeggen een eigentijds en betaalbaar restaurant, waar op topniveau wordt gekookt en waar groenten uit eigen moestuin en belangrijke rol spelen. Chefs zijn Tommy Janssen en Simon Verkerk.

Het nieuwe restaurant Bentinck wordt gesitueerd in de voormalige stallen van Buitenplaats Amerongen, dat samen met andere historische gebouwen gelegen is op het landgoed rondom Kasteel Amerongen.

Groenten uit eigen tuin
Bentick opent in februari en wordt een restaurant waar op topniveau wordt gekookt en waar groenten uit eigen moestuin een belangrijke rol spelen.

‘We willen gezonden voeding in een eigentijds, grootstedelijk restaurantconcept naar de Utrechtse Heuvelrug brengen’, aldus eigenaar Peter-Paul Swijnenburg.

Eerlijke producten
‘We doen dat door op topniveau te koken met eerlijke producten en verfijnde smaken en door innovatieve presentaties.’

Het restaurant krijgt de inrichting van een mondaine brasserie, waar wordt gekookt met aandacht voor pure, eerlijke (streek)producten en smaken.

Moestuin
De nadruk ligt op dagverse ingrediënten die in eigen keuken worden bereid en waarbij groenten uit de op de Buitenplaats gelegen moestuin een belangrijke rol innemen.

Keuken
De keukenbrigade komt onder leiding van de chefs Tommy Janssen en Simon Verkerk. Tommy was souschef bij De Burgemeester in Linschoten en werkte eerder bij La Rive in Amsterdam. Simon werkte onder andere bij restaurants in Azië en Zuid-Afrika en bij Brass in Utrecht.

Bediening
Het bedieningsteam wordt aangestuurd door Arnoud Pot (voorheen De Nederlanden in Vreeland) en Paul Sonnega (De Salentijn in Nijkerk).

Lunch en diner
Bentinck is straks geopend voor lunch, afternoon tea, borrel en diner. De zaak gaat plaats bieden aan zo’n negentig gasten en krijgt een terras met uitzicht op Kasteel Amerongen.

Het restaurant is vernoemd naar Godard Graaf van Aldenburg Bentinck, die zich in 1879 op het kasteel vestigde, het opnieuw tot bloei bracht en de bevolking van Amerongen steunde met agrarische projecten.

Vorig artikel

Kwart miljoen bezoekers voor A’DAM Lookout Amsterdam

Volgend artikel

Kliekjesavond bij Pieters Restaurant in Bergambacht

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.