Nieuws

Reserveer nu voor een plantaardig diner van Edwin Vinke

Edwin Vinke van De Kromme Watergang in Hoofdplaat serveert 9, 10 en 11 oktober in het Lloyd Hotel Amsterdam een plantaardig diner met ingrediënten uit de Nederlandse biodynamische of biologische landbouw. De tweesterrenchef doet dat tijdens de tiende editie van Steinbesser’s Experimentele Gastronomie, een plek aan tafel kost 125 euro.

‘Voor liefhebbers van eigenzinnige, creatieve en duurzame cuisine’, zo omschrijft de organisatie Steinbesser’s Experimentele Gastronomie. Van vrijdag 9 tot en met 11 oktober vindt de tiende editie plaats in het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade in Amsterdam.

De Kromme Watergang
De door Michelin met twee sterren bekroonde Edwin Vinke van De Kromme Watergang in Hoofdplaat is de chef van dienst.

Hij bereidt een volledig plantaardig vijfgangendiner, waarbij alle ingrediënten afkomstig zijn uit Nederlandse biodynamische of biologische landbouw.

Bloemen, kruiden en groenten
Edwin gaat in zijn menu speciale aandacht geven aan historische en uitzonderlijke bloemen, kruiden en groenten, zo laat de organisatie weten aan ChefsFriends.nl. ‘Een bijzondere uitdaging voor een chef die zijn inspiratie haalt uit de Zeeuwse wateren.’

Wijnen en sappen
Het bijpassende wijnarrangement is van de hand van Mike Dooms, sommelier bij De Kromme Watergang. Voor de mensen die de voorkeur geven aan sap, is een arrangement beschikbaar dat is samengesteld door de chef zelf.

Uniek servies en bestek
Voor deze editie wordt speciaal ontworpen servies en bestek gebruikt, waaronder een unieke serie houten lepels en servies dat is vervaardigd van uitsluitend natuurlijke materialen, onder andere kalebas, klei en steen.

Reserveren
Het vijfgangenmenu inclusief wijn- of saparrangement is te reserveren voor 125 euro. Per avond is er plek voor veertig gasten. Reserveren kan door het sturen van een mail naar info@steinbesser.org.

Lloyd Hotel Amsterdam
Lloyd Hotel & Culturele Ambassade is gevestigd aan de Oostelijke Handelskade 34 in Amsterdam.

Steinbesser is opgericht door Martin Kullik en Jouw Wijnsma en is erop gericht om de hedendaagse eetcultuur uit te dagen, waarbij het Experimentele Gastronomie-initiatief is ontstaan.

Vorig artikel

Geniet op Ibiza van menu van Nederlandse sterrenchef

Volgend artikel

Bekijk Vuurwerkfestival Scheveningen vanaf terras Kurhaus

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.