René Brienen start barconcept ‘Eten bij René’
René Brienen is gestopt met zijn restaurant Brienen aan de Maas. Op dezelfde plek in het Noord-Limburgse Maasdorpje Well start hij per 1 november ‘Eten bij René’.
Het belooft een laagdrempelige eetgelegenheid te worden, volgens het principe van een barconcept. Dus gerechten in de vorm van tussengerechten, waarbij gasten kriskras door de menukaart kunnen gaan, geheel volgens eigen plan.
De sluiting van Brienen aan de Maas is ingegeven door een groot dijkversterkingsproject langs de Maas én door een gezondheidsissue in het team van het restaurant. Voor sterkok René Brienen betekent het stoppen van het restaurant niet het einde van zijn kookloopbaan. Per 1 november start een nieuw avontuur voor de 60-jarige Limburger.
Bib Gourmand
‘Barconcepten zoals die van Ron Blaauw of Bistrobar Beaune in Rozendaal bij Arnhem inspireren mij enorm. Gasten kunnen er alle kanten op. Kiezen ze voor een kaasplankje, prima. Kiezen ze voor een serie gerechten, ook prima. Het wordt een laagdrempelig concept, beetje Bib Gourmand-niveau, schat ik in’, laat de Limburgse kok weten aan ChefsFriends.nl.
Het pand van Brienen aan de Maas is opgekocht door Waterschap Limburg, om zo de dijkwerkzaamheden uit te kunnen voeren. Brienen is overeengekomen dat hij nog zeker anderhalf jaar ‘Eten bij René’ kan draaien. Wat er daarna gebeurt, is nog onduidelijk. Brienen laat weten zich naast zijn nieuwe concept te storten op kookactiviteiten buitenshuis en op samenwerkingen met bedrijven en organisaties.
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.