Nieuws

Ramada Amsterdam zet in op Bib Gourmand met nieuwe chef Floor17

Een bezoek aan Floor17 in Amsterdam is vanwege de ligging al een bezoek waard. Het fine dining restaurant is gelegen op 85 meter hoogte en is onderdeel van hotel Ramada Apollo Amsterdam Centre. De keuken staat sinds kort onder leiding van Michiel van der Kroon. Ambitie is een Bib Gourmand.

‘Met Floor17 deel ik mijn passie voor eerlijk koken en streekproducten’, aldus de nieuwe chef-kok, die een verleden heeft bij The Harbour Club Amsterdam-Zuid en het met een Bib Gourmand bekroonde La Sirène, eveneens in de hoofdstad.

Michiel van der Kroon
Michiel van der Kroon laat ons weten het liefst te werken met lokale leveranciers. ‘Zo komt een heilbot van 9 kilogram uit de Noordzee en fileren wij die zelf. Elk onderdeel wordt gebruikt om de smaken maximaal tot hun recht te laten komen.’

Seizoensproducten
Vanwege het gebruik van producten uit het seizoen wisselt het menu om de twee tot drie weken. ‘Wij gebruiken deze alleen in de periode waarop ze op het mooist zijn. Ons Chefs Menu presenteert de lekkerste smaken van dat moment.’

Ramada Apollo Amsterdam Centre
Floor17 en het Rooftop Terrace zijn gerealiseerd op 85 meter hoogte en is daarmee een absolute hotspot. Het restaurant is onderdeel van Ramada Apollo Amsterdam Centre, het grootste Ramada-hotel van Europa.

Michelin
General manager Erik-Jan Bausch heeft de ambitie om dit najaar te worden bekroond met een Bib Gourmand, de beloning van Michelin voor restaurants met een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit.

ChefsFriends wenst Michiel van der Kroon veel succes op zijn nieuwe en bijzondere plek in Amsterdam.

Vorig artikel

Fraaie score Strandlodge in Terras Top-100

Volgend artikel

Foto’s nieuwe restaurant ZUID van Michiel van der Eerde

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.