Nieuws

Pulitzer Amsterdam duikt stadsarchief in voor nieuwe cocktails

Pulitzer’s Bar in Amsterdam heeft cocktails geïntroduceerd die zijn geïnspireerd op de vijfentwintig historische grachtenpanden van hotel Pulitzer Amsterdam. The Pulitzer Archives is een menu dat een rijk verleden weerspiegelt, waarbij moderne technieken worden gecombineerd met de structuur van klassieke recepten.

Het team van Pulitzer’s Bar is de stadsarchieven van Amsterdam ingedoken voor de ontwikkeling van de nieuwe menureeks. Geïnspireerd op de grachtenpanden van Pulitzer Amsterdam aan de Keizersgracht en Prinsengracht.

Keizersgracht
De panden en voormalig bewoners van de Keizersgracht zijn de inspiratie voor het eerste menu, dat eind april is gelanceerd. Ook de namen van de cocktails verwijzen terug naar deze verhalen en bewoners.

Zo is de Chocolate Factory Martini een verwijzing naar de chocoladefabriek die in 1909 was gevestigd in het Saxenburg Huis van Pulitzer Amsterdam.

De Rose Garden Margarita verwijst naar het verhaal van Maria Fossijn. In 1635 kocht zij Keizersgracht 236 – waarin Pulitzer’s Bar huisvest – waar zij een prachtige rozentuin aanbracht tussen haar voor- en achterhuis.

Pulitzer’s Bar
Om de naam van Pulitzer Amsterdam te eren, is storytelling een nog belangrijker onderdeel geworden van de barservice van Pulitzer’s Bar. Het menu bestaat uit twaalf nieuwe cocktails, waarvan drie non-alcoholisch zijn.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Chefs (R)Evolution in en om De Librije op 4 en 5 september

Volgend artikel

Exclusief Cook Like a Chef pop-up diner met zes sterrenchefs

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.