Nieuws

Proeverij met eigen merkproducten van Apicius in Bakkum

Wie bijzondere en nieuwe producten wil proeven, kan op 26 en 27 september naar een speciale proeverij van restaurant Apicius in Bakkum. Daar wordt eigen gin geschonken, is eigen boerenkaas te proeven en als klap op de vuurpijl wordt een eigen Champagne gepresenteerd, de Cuvée Apicius.

Een eigen Champagne voor het Noord-Hollandse restaurant. Mede-eigenaar Gaylord de Winter is er maar wat trots op. En terecht. Het geeft het sterrestaurant een onderscheidend vermogen en het zorgt voor een mooi bubbelverhaal aan tafel in het restaurant.

De eigen Champagne, een Premier Cru Blanc de Blancs uit 2010, wordt officieel gepresenteerd tijdens de proeverij op 26 en 27 september. Daarnaast zijn er diverse wijnen te proeven, maakt chef-kok Thorvald de Winter lekkere hapjes onder de noemer bits & bites, en is er kaas. Boerenkaas uit de regio. Ook verkrijgbaar onder eigen label.

Apicius Alchemist Gin
‘Verder kunnen bezoekers onze eigen gin proeven. De Apicius Alchemist Gin. Die hebben we sinds twee maanden en deze zachte gin, gemaakt hier in de regio, past prima bij de ginhype die heerst in ons land’, aldus Gaylord tegenover ChefsFriends.nl.

De proeverij op zaterdag 26 en zondag 27 september begint om 12.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Deelname aan de proeverij kost 25 euro per persoon en dat is inclusief wijnen en hapjes. Zo is naast de eigen label-producten van gin, Champagne en kaas ook een topselectie van arrangementwijnen van Apicius te proeven. Deelnemers aan de proeverij ontvangen ook nog eens een mooi geschenk. We kunnen dan ook met recht spreken van een bijzondere proeverij. Eén advies: reserveer snel want het gaat hard met de aanmeldingen.

Foto: Facebook restaurant Apicius

Vorig artikel

Derde editie Chefs Revolution De Librije in september 2016

Volgend artikel

Sterchef Jozua Jaring over nieuwe locatie Ratatouille Food & Wine

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.