Proef de Nordic Cuisine op Ameland tijdens Nobel in de Sterren
Op zoek naar een goede reden om Ameland te bezoeken, dan helpen wij je. Bij hotel-restaurant Nobel in Ballum vindt 16 en 17 oktober ‘Nobel in de Sterren’ plaats. Dit evenement draait om het bezoek van een internationale sterchef, dit jaar is dat Christian Gadient van Marchal in Kopenhagen.
Tijdens Nobel in de Sterren koken de Franse chef-kok Martin Berger van hotel-restaurant Nobel en zijn team twee dagen met sterchef Christian Gadient.
Michelinster
Gadient is een Oostenrijker in Deense dienst. Hij leidt in Kopenhagen Marchal, het door Michelin met één ster bekroonde restaurant in het historische d’Angleterre Hotel in het centrum van de stad.
Frans en Scandinavisch
Vrijdag 16 oktober staat het menu in het teken van Gadient. ‘Met duidelijke Franse en Scandinavische invloeden’, aldus eigenaar Barend Nobel.
‘Er wordt een zevengangenmenu bereid, desgewenst begeleid door een door de sommeliers van beide restaurants samengesteld wijnarrangement.
Een plek aan tafel is te reserveren voor 95 euro, dat kan via restaurant@hotelnobel.nl. Het wijnarrangement is te bestellen voor 55 euro.
Truffel
Op zaterdagavond draait het om truffel, zes gangen Menu Truffe voor 105 euro. Ook deze avond is een bijpassend wijnarrangement beschikbaar (kosten 50 euro).
Reserveren kan eveneens telefonisch. Bel (0519) 55 41 57 en vraag naar Chiel de Boer. Wie wil blijven overnachten, kan dat aangeven.