Nieuws

Michael Wolf opent restaurant met tartaargerechten in Amsterdam

Op de Amsterdamse Prinsengracht heeft Michael Wolf de eerste ‘tartaria’ van Nederland geopend genaamd Prinz Wolf. Met een centrale keuken die letterlijk het kloppend hart van het restaurant vormt, kun je hier zes dagen per week van ’s middags tot ’s avonds laat terecht voor tartaargerechten.

Naast zes tartaren (2 vlees, 2 vis, 1 vegetarisch en 1 vegan) in verschillende maten (85, 125 en 150 gram) worden vanuit de open “walk-through” keuken die het hart van de zaak vormt, ook zes soorten oesters en zes verschillende bites geserveerd.

Light, supervers en sexy fastfood dus, dat – mits je het brood, frites en de tartelettes kunt weerstaan – bovendien koolhydraat- en glutenvrij is.

Nóg iets om in de aangename, ongedwongen setting van Prinz Wolf blij van te worden zijn de cocktails. Michael liet zes cocktails op basis van de ingrediënten van de tartaren creëren. Je kunt hier dus ook terecht voor spannende food & cocktail pairings.

En uiteraard ontbreekt Michaels persoonlijke favoriete Gin & Tonic, de Wicked Wolf, niet op de kaart.

Ondanks zijn Oostenrijkse roots gaat er voor Michael Wolf (1985) eigenlijk niets boven de zee en alle schatten die hieruit voortkomen. In de keuken van Dieter Koshina’s Villa Joya** in Portugal en later bij Sergio Hermans Oud Sluis*** voelde hij zich dan ook als een vis in het water.

Eenmaal terug in Nederland verruilt hij zijn zeezicht voor een groot raam aan de Prinsengracht, als hij de leiding over Restaurant Envy op zich neemt. Vier jaar later, in 2015, opent hij Wolf Atelier. Uit het succes van zijn innovatieve Tartaria lunchmenu werd zijn tweede restaurant Prinz Wolf geboren.

Vorig artikel

Château Neercanne kondigt promoties aan in gastronomisch team

Volgend artikel

Signature dishes vader en zoon in jubileummenu La Provence

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.