Nieuws

Prijzen voor bij JRE-Nederland aangesloten restaurants

Lokaal in Doetinchem is door de leden van JRE-Nederland verkozen tot restaurant van het jaar. De titel ‘gastvrouw van het jaar’ is toegekend aan Ellen Kinkartz van Atelier in Gulpen en Marijn van der Worp van Fizzy in Epe mag zich chef van het jaar noemen.

Ieder jaar bekroont JRE-Nederland ondernemerschap door prijzen toe te kennen aan aangesloten restaurants. Wie de awards in ontvangst nemen, bepalen de leden. Leden kiezen dus leden.

Atelier Gulpen
Gastvrouw van het jaar Ellen Kinkartz is sinds 1999 eigenaar en maître-sommelier van restaurant Atelier in Gulpen. Als sommelier laat ze haar gasten nieuwe stijlen en eerlijke smaken proeven.

Ze werkt graag met regionale wijnen uit Zuid-Limburg en is altijd op zoek naar kleine, ambachtelijke boeren die bijzondere pareltjes produceren.

JRE-Nederland Marijn van der Worp Fizzy Epe
Chef van het Jaar Marijn van der Worp.

Fizzy Epe
Marijn van der Worp is met Yasmina el Azzouzi eigenaar van restaurant Fizzy in Epe. Hij werkte in de keukens van De Librije in Zwolle, Het Koetshuis in Bennekom en Basiliek in Harderwijk, alvorens hij koos voor het ondernemerschap.

Chef en gastvrouw willen op een verrassende wijze de zintuigen van de gasten prikkelen. Op de kaart staan veel Nederlandse producten, die door internationale technieken op creatieve wijze worden gepresenteerd.

JRE-Nederland Bjorn Massop Lokaal Doetinchem
Bjorn Massop van Restaurant van het Jaar Lokaal.

Lokaal Doetinchem
Het JRE-restaurant van het jaar staat in Doetinchem. Daar exploiteert Bjorn Massop Lokaal in het monumentale pand waarin hotel Villa Ruimzicht huisvest. Bjorn werkt er sinds 2017 en selecteert met lokale boeren de mooiste producten uit het seizoen en vertaalt deze naar moderne, elegante gerechten. In 2021 werd hij daarvoor bekroond met een groene Michelinster.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

De Librije op 1 in de nieuwe editie van Lekker

Volgend artikel

Internationale prijs voor hotel en sterrestaurant Bij Jef

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.