Nieuws

Pillows Anna van den Vondel nieuw boutique hotel in Amsterdam

Wie wil overnachten in Amsterdam heeft er met Pillows Anna van den Vondel weer een extra keuze bij. Het boutique hotel is het eerst te openen hotel op basis van het nieuwe Pillows Hotels concept en opent op 23 januari de deuren.

Het is een luxueus hotel, waar persoonlijke service en een elegant design samenkomen. Het komende jaar zullen meerdere Pillows Hotels geopend worden, vooralsnog in Nederland en België.

Het concept van Pillows Hotels, onderdeel van International Hotel Management Group, is ontstaan vanuit de gedachte en overtuiging dat een hotel geen kamerfabriek mag zijn, maar een community waar gasten in een persoonlijke en authentieke omgeving verblijven.

Clockless eating
Waar de gast zelf bepaalt wanneer hij eet en waar hij de keuze heeft van een volledige maaltijd tot kleine gerechtjes, en meerdere (gezonde) tussendoortjes gedurende de hele dag of nacht: clockless eating.

Pillows Hotels is een collectie van luxe comfortabele hotels in monumentale en bijzondere panden, waar het uitgangspunt is om gasten te verrassen en te inspireren. Pillows Anna van den Vondel is een bijzonder elegant toonbeeld van de sfeer die alle nieuw te openen hotels zullen kenmerken.

Vondelpark
Hotel Manager Martijn van Eijk van Pillows Anna van den Vondel: ‘Onze ambitie is dat iedere gast zich echt helemaal thuis voelt. Bijvoorbeeld door heerlijk te ontspannen bij de open haard in the Living of eindeloos te loungen op het terras in de tuin’.

Pillows Anna van den Vondel is gevestigd in drie aan het Vondelpark gelegen en verbonden herenhuizen daterend van eind negentiende eeuw. Na een restauratieperiode van anderhalf jaar is er ruimte gemaakt voor 31 charmante hotelkamers.

Domestic kitchen
Rogier Braakman, Managing Director van International Hotel Management Group waaronder het Pillows label valt, vult aan: ‘Vanaf het eerste moment dat we met de ontwikkeling van Pillows Anna van den Vondel begonnen, hebben we een persoonlijke, stijlvolle, maar tegelijkertijd ongedwongen en charmante sfeer als uitgangspunt genomen, waarbij de gastbeleving rondom de lounges wordt gecreëerd middels the Living’.

Braakman vervolgt: ‘Ons hotel voelt als een tweede thuis, een rustige plek midden in de stad, waar je na een drukke stadse dag met een mooi glas wijn kunt nagenieten. In the Living bieden we 24/7 gerechten en dranken aan, waaronder ook het ontbijt, dat in onze domestic kitchen voor het oog van onze gasten vers wordt bereid en wordt uitgeserveerd’.

Nespresso-apparaat
Inchecken bij de receptie is niet meer nodig: in the Living spreekt de host de persoonlijke wensen en details met de gasten door. Hij of zij geeft desgevraagd ook advies over de buurt en de uitgebreide mogelijkheden in Amsterdam, van theatervoorstelling tot museum.

De kamers bieden allemaal luxe als een Nespresso-apparaat, een bluetooth radio met wireless soundsystem, een zitje voor twee personen, linnengoed van Egyptisch katoen en een inloopdouche.

Pillows Hotels
Wat opvalt aan de kamers is het zeer hoge afwerkingsniveau en de toepassing van duurzame en mooie materialen, wat het gevoel van comfort zeer versterkt. Daarnaast is er extra aandacht besteed aan de (geluids)isolatie van de kamers, waardoor gasten ook echt hun rust vinden in de drukke stad.

Pillows Anna van den Vondel is het eerste hotel van het nieuwe Pillows-label, onderdeel van International Hotel Management Group (IHMG). In 2017 worden tevens de IHMG hotels in Deventer, Zwolle, Brussel en Gent naar dit nieuwe Pillows concept getransformeerd. IHMG wil daarnaast nieuwe Pillows Hotels openen op andere locaties in Nederland en in andere Europese landen de komende jaren.

CEO Rogier Braakman over Pillows

Vorig artikel

Goed eten en goed slapen tijdens Bilderberg Winterweken

Volgend artikel

Wintermenu all-in en Valentijnsdag bij De Lindehof in Nuenen

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.