Nieuws

Petro Kools van Da Vinci wint ‘genieten van wijn’-award

SVH Meestergastheer Petro Kools van Da Vinci in Maasbracht heeft maandag 9 januari de WIM-award in ontvangst mogen nemen. WIM staat voor ‘Wine in Moderation’, een internationaal initiatief dat als platform informatie geeft aan consumenten om verantwoorde wijnconsumptie te stimuleren. In het tweesterrenrestaurant staat een WIM-arrangement op de kaart.

De WIM-award is door Peter van Houtert, voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren, uitgereikt aan Petro Kools.

Restaurant Da Vinci
Petro is met zijn vrouw Margo Reuten eigenaar van het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Da Vinci in Maasbracht.

Verantwoorde wijnconsumptie
WIM staat voor ‘Wine in Moderation’, een internationaal initiatief dat als platform informatie geeft aan de consument om verantwoorde wijnconsumptie verder te stimuleren.

SVH Meestergastheer
De award was voor de SVH Meestergastheer, omdat Da Vinci een WIM-arrangement op de kaart heeft staan.

Wie dit bestelt, krijgt een beperkte hoeveelheid wijn geserveerd. Voldoende om van te proeven en te genieten. Petro mag zich nu ‘vriend van Wim’ noemen.

Wim over Wijn
Wine in Moderation is een internationaal initiatief dat per land lokaal wordt ondersteund. In Nederland is dat vertaald naar Wim over Wijn.

In ons land is de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren de initiator. De award is uitgereikt in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland.

Vorig artikel

Stompetoren, kaas waar je voor terugkomt

Volgend artikel

Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk geopend

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.