Nieuws

Peter Gast helpt Café Americain in Amsterdam

Sterkok Peter Gast van ’t Schulten Hues in Zutphen gaat aan de slag bij Café Americain in Amsterdam. Gast wordt er signature chef en gaat de culinaire koers bepalen. Hij blijft koken in Zutphen.

In de jaren vijftig  al een plaats waar Amsterdam samenkwam; binnenkort  opnieuw een tweede thuis voor alle Amsterdammers.  Café Americain geeft zichzelf terug aan de locals.

Het iconische restaurant sluit op 6 november haar deuren voor een complete renovatie en verbouwing. Half december heropent het beroemde restaurant als moderne brasserie die met zowel class als classics nieuwe geschiedenis schrijft.

Vanaf half december 2017 brengt Café Americain historische allure volgens de regels van de 21ste eeuw. Hoge kwaliteit, toegankelijke stijl en flink wat persoonlijkheid. Het all day menu van moderne klassiekers krijgt een Mokums hart. Amsterdamse producten worden aangevuld met Nederlandse ingrediënten.

Signature chef Peter Gast geeft voor het diner een frisse twist aan alom geliefde gerechten als een gastronomische bouillabaisse, vitello tonato, Franse uiensoep, garnalencocktail en de nieuwe signature tartaar. De toekomst rolt letterlijk de zaak in met introductie van drie verschillende trolleys: een tartaar, patisserie- en desserttrolley.

De bar is het nieuwe middelpunt van Café Americain. Inclusief creatief cocktailmenu en koffie van Vascobelo. Café Americain maakt hem een podium voor haar geliefde Amsterdam met proeverijen van lokale spirits en producten.

Het moderne design van Studio Linse flirt met een rijke historie. Het huidige Art Nouveau decor blijft behouden, maar transformeert tot een modern zusje van de stijl. Minimalisme en luxe werken samen in een mix van rijke materialen en strakke lijnen. Wie goed kijkt, herkent onder andere de originele Tiffany-lampen en glas-in-loodramen van het huidige Café Americain.

Peter Gast runt samen met Jacqueline van Liere restaurant ‘t Schulten Hues in Zutphen. Het sterrestaurant onderging eerder dit jaar een metamorfose. In de onderstaande reportage een verslag van de veranderingen.

Metamorfose Schulten Hues

Vorig artikel

Meer creativiteit door nieuwe koers Cucina del Mondo in Heerlen

Volgend artikel

Themadiner Wild bij ’t Nonnetje in Harderwijk

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.