Borrels & Bites

Perceel in Capelle a/d IJssel viert 5-jarig bestaan en nieuw terras

Feest in Capelle aan den IJssel. Ondernemers Sharon Tettero en Jos Grootscholten vierden dinsdag 14 juli het 5-jarig bestaan en de opening van het nieuwe terras van hun met één Michelinster bekroonde restaurant Perceel. ChefsFriends mocht erbij zijn en doet daarvan verslag in deze nieuwe rubriek Borrels & Bites.

Exact vijf jaar geleden begonnen Jos en Sharon in de Dorpsstraat in Capelle aan den IJssel met restaurant Perceel.

Belofte van het Jaar
In die periode bleef het duo niet onopgemerkt: Michelin bekroonde de eetgelegenheid met een ster, Jos werd door GaultMillau uitgeroepen tot belofte van het jaar en medewerker Maarten Koek werd door diezelfde gids uitgeroepen tot Fromager van het Jaar.

Officiële opening
Meer dan voldoende goede redenen dus om uitgebreid stil te staan bij het 5-jarig bestaan. Tegelijkertijd werd het nieuwe terras officieel geopend.

Gelukkig was deze al even operationeel, waardoor de afgelopen weken kon worden geprofiteerd van het mooie weer.

Erik van Loo
Dinsdag was het weer niet zo meegaand, maar het was droog op het moment dat tweesterrenchef Erik van Loo – op verzoek – de officiële opening verrichte.

In zijn restaurant Parkheuvel in Rotterdam vindt zondag 19 juli de speciale brunch ‘To beef or not to beef’ plaats, in samenwerking met drie ambachtelijke slagers.

Onder hen Ernest Lebouille, die – samen met Guido Eijgelshoven – ook gast was in Capelle aan den IJssel. Erik vertelde aan ChefsFriends dat het maximale aantal van 155 beschikbare plaatsen in twee dagen was verkocht.

Daarvoor waren Jos en Sharon toegesproken door goede vriend en regelmatige gast Frank van der Burg, die recent verhuisde naar Zuid-Afrika maar speciaal voor het jubileum was overgekomen.

Michelin
Erik en zijn vrouw Anja geloofden vanaf de start in het succes van Perceel en tipten Michelin zelfs toen zij vroegen waar in de omgeving nog meer lekker kon worden gegeten. Als we de rode gids mogen geloven, dan heeft Erik niet gelogen.

Cees Helder
Onder de gasten ook Nederlands eerste driesterrenchef Cees Helder, die tegenwoordig onder andere voorzitter is van Les Patrons Cuisiniers, de restaurantvereniging waar Jos sinds dit jaar bij is aangesloten.

In de Keuken van Floris
Eveneens aanwezig: collega-restaurateur Floris Versluijs van In de Keuken van Floris in Rotterdam. Floris viert op dit moment het 9-jarig bestaan van zijn restaurant.

Voor gasten betekent dit tot 10 augustus een gratis wijnarrangement op woensdag, donderdag en vrijdag.

Driesterrenslagers
Op het nieuwe terras liep niet alleen Nederlandse eerste driesterrenchef, maar ook twee driesterrenslagers.

Franny en Hubert van Linschoten van Keurslager van Linschoten in de Lusthofstraat in Rotterdam ontvingen vorig jaar november tijdens het evenement Slagers met Ster het maximale aantal van drie sterren.

De zaak is inmiddels verdubbeld in oppervlakte, zo deelde Franny met ChefsFriends. Het aangrenzende pand is gekocht. In recordtempo en zonder dat de winkel dicht ging, werd een verbouwing gerealiseerd.

Gin-tonic
Na een gezamenlijke toast met champagne was het tijd voor hapjes uit de keuken en de hit van dit moment: gin-tonic.

ChefsFriends feliciteert Jos en Sharon met het 5-jarig bestaan van restaurant Perceel en het nieuwe terras.

Jubileummenu
Wie het 5-jarig bestaan mee wil vieren met Perceel, kan in Capelle aan den IJssel voor 125 euro per persoon gaan genieten van een speciaal jubileummenu.

Ontvangst met een glas Ruinart Blanc de Blancs Champagne, als chefsbite de ‘beruchte’ oester van de chef (die is lekker, red.), een vijfgangenmenu waarin de rundertaart niet mag ontbreken, vijf bijpassende glazen wijn, mineraalwater en koffie of thee met huisgemaakte friandises.

Reserveren kan telefonisch (010-227 19 22) of via mail (info@restaurantperceel.nl). Vermeld dat het gaat om het jubileummenu en laat gerust weten dat je erover hebt gelezen op onze website.

ChefsFriends hoort graag de ervaringen. Deel deze in een reactie onder dit bericht.

Vorig artikel

‘Menu Signature’ met gratis overnachting bij Cordial in Oss

Volgend artikel

Veel aandacht voor voedsel op nieuw tv-kanaal over agrarische sector

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.