Nieuws

Park Plaza Victoria Amsterdam haalt Sander Bierenbroodspot

Sander Bierenbroodspot is de nieuwe executive chef van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam. Hij gaat nauw samenwerken met Maik Kuijpers, die als concept chef betrokken is bij de samenstelling van de menukaart, het team en de exploitatie van het inpandige Carstens Brasserie.

Als nieuwe executive chef van Park Plaza Victoria Amsterdam is Sander Bierenbroodspot verantwoordelijk voor de gehele keukenorganisatie van het hotel.

Maik Kuijpers
Dat betekent ook dat hij nauw gaat samenwerken met Maik Kuijpers. De voormalige rechterhand van Jonnie Boer bij De Librije is concept chef van Carstens Brasserie, dat inpandig is gerealiseerd maar een eigen ingang heeft aan de Hasselaerssteeg.

Lees ook: Maik Kuijpers brengt boerderij naar hartje Amsterdam

Dat concept heeft een belangrijke rol gespeeld bij de keuze van Sander voor Park Plaza Victoria. ‘De gast is zich niet altijd bewust van de mooie producten die Nederland te bieden heeft.’

Lokale ingrediënten
De nieuwe executive chef stond in de keuken van onder andere de restaurants La Rive, Ciel Bleu, Envy en Bluespoon (alle Amsterdam), Villa Joya in Portugal en De Vrienden van Jacob in Santpoort-Noord.

‘Zowel voor evenementen als in Carstens Brasserie blijft de focus liggen op lokale ingrediënten van topkwaliteit, educatie en informatie van gasten van jong tot oud en lidmaatschap van Dutch Cuisine’, aldus Sander.

Carstens Brasserie
Carstens Brasserie is zeven dagen per week geopend en biedt plaats aan 85 gasten. Bedoeld voor iedereen die houdt van Nederlandse herkenbare gerechten.

Carstens brengt de boerderij terug naar de stad. Meer weten of een reservering plaatsen? Volg daarvoor deze link.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Prijzen voor restaurants Rantrée, Sillyfox en Orangerie de Pol

Volgend artikel

Lustrumeditie Grand Gala des Patrons van Les Patrons Cuisiniers

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.