Geen categorie

Oproep: neem deel aan virtuele wijn- en chocoladeproeverij

Leden van Chaîne des Rôtisseurs gaan een bijzondere wijn- en chocoladeproeverij houden. De proeverij vindt virtueel plaats en lezers van ChefsFriends kunnen vanuit hun eigen luie stoel thuis eenvoudig meedoen én meegenieten.

De proeverij vindt plaats op zaterdag 15 mei van 19.30 tot 21.00 uur. Het is een smaakvolle proeverij om leerzaam te genieten van mooie smaken. De presentatie wordt begeleid door Chaîne-lid Yvo Erades, die naast wijndocent ook wijnhandelaar is.

Het idee achter deze proeverij is om een faux pas in de wijn-spijs nader onder de loep te nemen, en te bewijzen hoe het wel kan. Door mee te doen aan de deze proeverij draag je tevens bij aan de voorbereiding van de Nederlandse Jeunes Sommeliers Competitie. Deze zal de Chaîne dit jaar op 14 juni houden.

We proeven verschillende soorten wijn en chocolade. Wat zijn de verschillen, hoe herken je een goede chocolade? En welke wijn smaakt het beste bij welke chocolade? 

Je kunt je eenvoudig aanmelden via deze link:

https://www.noordmanwinkel.nl/product/wijn-chocolade-proeverij

Daarmee kom je op de bestelsite van Noordman Wijnen, waar je naar keuze het aantal proefpakketten kunt bestellen. Het proefpakket kost 45 euro en bevat voldoende wijn en chocolade voor twee personen. Bestellen kan tot uiterlijk dinsdag 11 mei.

Iedereen die heeft besteld ontvangt voorafgaand aan de proeverij een e-mail met daarin de gegevens voor Zoom-meeting. 

Chaîne des Rôtisseurs is een prestigieuze internationale organisatie waarbij leden maandelijks lunches en diners genieten in de betere restaurants. In ons land schuiven de leden acht tot tien keer per jaar aan voor een lunch of diner bij een sterwaardig restaurant. Daarnaast zijn er andere activiteiten zoals meerdaagse culinaire evenementen en kookwedstrijden.

Deze bijdrage is geschreven in samenwerking met Chaîne des Rôtisseurs, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie over deze leuke eetvereniging kun je terecht op www.chainedesrotisseurs.nl. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Restaurant Het Oude Dykhuys in Lisserbroek overgenomen

Volgend artikel

Nederlandse traktatie: scheermessen uit de Noordzee

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.