Nieuws

Op weg naar Brut172: Hans van Wolde opent pop-up restaurant

Hans van Wolde werkt op dit moment hard aan het realiseren van zijn droom: restaurant Brut172, dat in het voorjaar van 2020 moet openen in het Limburgse Reijmerstok. Op de weg daar naartoe opent de chef pop-up restaurant De Brute Tafel, de eerste kennismaking met zijn nieuwe concept.

‘De afsluiting. De overgang. Het begin.’ Met die woorden kondigt Hans van Wolde de opening van pop-up restaurant De Brute Tafel aan. Van 6 december 2019 tot en met 22 februari 22 is er 24 avonden plek voor steeds zestig gasten.

De Brute Tafel
De locatie is AINSI aan de Lage Kanaaldijk in Maastricht. Als gast neem je plaats aan een lange tafel (er kunnen geen plaatsen worden gereserveerd, maar je zit wel naast elkaar) en ga je ‘samen delen, proeven en beleven’.

Lees ook: ‘Heilige van Maastricht’ geeft Beluga Loves You nieuw gezicht

Beluga Loves You
Wie reserveert, wordt deelgenoot van de reis van de voormalig eigenaar van Beluga Loves You in Maastricht op weg naar het verwezenlijken van zijn droom.

Visie, verhaal en doel
‘Een droom waarvan ik jaren geleden in mijn hoofd het eerste zaadje plantte’, zo is te lezen op de website van De Brute Tafel.

Hans belooft een onvergetelijke avond, waarin je wordt meegenomen in de visie, het verhaal en het doel van Brut172.

Reserveren
Wil je erbij zijn, volg dan deze link om je plek aan tafel te reserveren. Het diner aan De Brute Tafel kost 165 euro per persoon en is inclusief aperitief, bites, zeven gangen, wijn en water.

Lees ook: Nieuw restaurant voor Hans van Wolde in Limburgse Reijmerstok

Reijmerstok
Als alles volgens plan verloopt, opent Brut172 de deuren in het voorjaar van 2020 op het landgoed in Reijmerstok waar Hans sinds enige tijd woont.

De eetgelegenheid krijgt 24 couverts, een chefs table met acht plekken en een private dining-ruimte waar plaats is voor twaalf gasten. Bovendien komen er vijf luxe suites.

Video: Alain Caron over Hans van Wolde

N.A.P.
‘Brut is een gevoel, Brut is een smaak, Brut is een geluid, Brut is een kleur, Brut is een geur en Brut is een beleving’, zo schreef de chef er eerder over. Die beleving is op 172 meter hoogte boven N.A.P. en verklaart de naam van de nieuwe eetgelegenheid.

Landgoed
Op het landgoed wordt eveneens een kas gerealiseerd ter bescherming van bepaalde planten- en groentenrassen. Daar worden workshops gehouden en kan het aperitief worden genuttigd. De kas dient ter versterking van het concept.’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Nieuw kreeftenmenu bij Het Bosch Waterfront in Amsterdam

Volgend artikel

Hans Kinkartz serveert wildmenu bij l’Atelier in Gulpen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.