Nieuws

Op ontdekkingsreis met Hanami-menu Conservatorium Hotel

Vier de lente in het Conservatorium Hotel in Amsterdam met het Hanami-menu van Schilo van Coevorden. De chef-kok van Aziatisch restaurant Taiko heeft zijn eigen interpretatie gegeven aan de traditionele Hanami-picknick. In acht gangen ga je op ontdekkingsreis door Japan, China en Thailand.

Hanami betekent ‘bloemen kijken’ en staat voor de Japanse traditie om te genieten van de kerse (sakura) en pruimenbomen (ume), die slechts gedurende twee weken in bloei staan.

Schilo van Coevorden
Traditiegetrouw verzamelt men zich onder de bloeiende bomen voor feestelijke picknicks met bento boxen, sake en muziek. Deze feestelijk happening vormde voor Schilo van Coevorden de inspiratiebron voor zijn Hanami-menu van acht gangen.

Restaurant Taiko
Je geniet van onder andere Taiko-cocktails, hamachi-tartaar met een salade van witte asperges en kaviaar, een Nitamago-kwarteleitje en temari-sushi van jamon de Wagyu met sakura.

Als gast word je volgen de chef van Taiko, het Aziatische restaurant van het Amsterdamse Conservatorium Hotel, meegevoerd op een prikkelende ontdekkingsreis langs de onweerstaanbare seasonal highlights van Japan, China en Thailand.

Vier en acht gangen
Het Hanami-menu is beschikbaar tot en met 22 juli en is ook te verkrijgen als viergangenmenu. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het Conservatorium Hotel.

Vorig artikel

Overnachten op 85 meter hoogte bij Ramada Apollo Amsterdam Centre

Volgend artikel

De Nederlanden trapt de zomervakantie af met Zomer BBQ

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.