Ondernemen in coronatijd: Martin Kruithof van De Lindenhof
Ondernemen in coronatijd. Hoe gaat het met ‘onze’ chefs en eigenaren? Waar halen ze voldoening uit nu het restaurant opnieuw gesloten is, wat doen ze om geïnspireerd te blijven en hoe zien ze de toekomst van de gastronomie? In deze aflevering Martin Kruithof van De Lindenhof in Giethoorn.
De horeca zit dicht. Wat doe je nu waar je voldoening uit haalt?
‘Omdat we ook kamers hebben, is het restaurant ‘gewoon’ geopend voor gasten die bij ons overnachten. Daarnaast zijn we volop bezig met onze traiteurservice, de kerstpakketten voor de feestdagen en het verkopen van mijn boek ‘De Varende Chef’.’
Wat doe je om culinair geïnspireerd te blijven, zodat je ouderwets kunt vlammen als de horeca weer open mag?
‘We zijn zoals gezegd nog steeds open, omdat we gasten ontvangen die bij ons verblijven. We volgen de seizoenen nu en dat betekent uiteraard wild, maar ook groenten uit de eigen tuin, boerenkool en spruitjes.’
Hoe zie jij de toekomst van de gastronomie in Nederland?
‘De wereld draait gewoon door, al krijgt deze nu wel een reset. We gaan terug naar de basis. Mensen moeten echter blijven eten en daarvoor zijn ze – ook straks – bij ons van harte welkom.’
Benieuwd naar de takeawaymogelijkheden van De Lindenhof? Reserveer dan rechtstreeks via de button.
Bekijk de eerdere bijdragen in deze rubriek.
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl, Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Laurent Smedts Import, Reitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.