Ondernemen in coronatijd: Mariëlle Vink van Tilia Etten-Leur
Ondernemen in coronatijd. Hoe gaat het met ‘onze’ chefs en eigenaren? Waar halen ze voldoening uit nu het restaurant opnieuw gesloten is, wat doen ze om geïnspireerd te blijven en hoe zien ze de toekomst van de gastronomie? In deze aflevering Mariëlle Vink, met Carlo Chantrel eigenaar van Tilia Etten-Leur.
De horeca zit dicht. Wat doen jullie nu waar jullie voldoening uit halen?
‘Ik merk nu hoeveel voldoening ik eigenlijk uit mijn werk haal. Dat horeca een fantastisch vak is, wist ik natuurlijk al langer, maar wat een gemis is het als het contact met (vaste) gasten wegvalt. Er is oprecht niets leuker dan op de vloer staan en gasten een heerlijke avond bezorgen.’
‘We zijn continu aan het zoeken naar manieren om in contact te blijven met onze fans. Dit doen we door middel van afhalen en bezorgen, door het verzorgen van wijnworkshops online en chef kookt af en toe bij mensen thuis.’
‘Klein voordeel aan deze bizarre tijd is dat er meer ruimte is om te genieten van de natuur. Meer tijd om te wandelen met de hond en tijd om regelmatig met mijn partner te eten in de avond. Vooral dat laatste is vrij uitzonderlijk.’
Wat doe je om culinair geïnspireerd te blijven, zodat je ouderwets kunt vlammen als de horeca weer open mag?
‘Nog zo’n bijkomend voordeel is de tijd om culinaire boeken te lezen inspirerende documentaires te kijken. Daarnaast sta ik zelf veel in de keuken en ben ik bezig met het maken van gin en likeuren.’
Hoe zie jij de toekomst van de gastronomie in Nederland?
‘De Nederlandse gastronomie heeft de afgelopen maanden laten zien dat ze inventief, flexibel, ruimdenkend en ondernemend is. Zeer prijzenswaardige eigenschappen, die naar verwachting ook beloond zullen worden door onze gasten.’
‘Hoewel de situatie alles behalve wenselijk is, kunnen we de afgelopen periode ook beschouwen als een kans. We zijn met zijn allen even op scherp gezet. Een kans om te overdenken en nog sterker terug te komen. Dat terugkomen kan enkel met support van de overheid en onze gasten. Samen staan we sterk.’
Benieuwd naar de mogelijkheden van Tilia takes it away? Reserveer dan rechtstreeks via de button.
Lees ook het verhaal van Monica en Rob Beckers van Zilt & Zoet in Maartensdijk
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl, Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Laurent Smedts Import, Reitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.