Lockdown 2

Ondernemen in coronatijd: Ben van der Ark van Breakers Beach House

Ondernemen in coronatijd. Hoe gaat het met ‘onze’ chefs en eigenaren? Waar halen ze voldoening uit nu het restaurant opnieuw gesloten is, wat doen ze om geïnspireerd te blijven en hoe zien ze de toekomst van de gastronomie? In deze aflevering  Ben van der Ark van Breakers Beach House Noordwijk.

De horeca zit dicht. Wat doe je nu waar je voldoening uit haalt?
‘Het komt niet vaak voor dat we gesloten zijn en daarom zijn dit de momenten waarop we alles onder de loep kunnen nemen en alles op scherp kunnen zetten. We stellen onszelf vragen.’

‘Passen alle leveranciers nog bij het huidige beleid van onze restaurants en voldoen ze nog aan al onze ideeën en huidige bedrijfsvoering? Welke veranderingen kunnen in de organisatie een positieve boost opleveren, waardoor kwaliteit, duurzaamheid en service naar een hoger plan kunnen worden getild? Al deze vragen geven antwoord op hoe we in de toekomst efficiënter kunnen ondernemen.

‘Uiteraard blijven we ook nadenken over de kansen binnen de Covid-beperkingen. Hiernaast zullen zeker het gezin en de hobby’s niet vergeten worden, het is tenslotte ook wel eens lekker om daar wat meer tijd voor vrij te kunnen maken.’

Wat doe je om culinair geïnspireerd te blijven, zodat je ouderwets kunt vlammen als de horeca weer open mag?
‘We doen er alles aan de operatie up-to-date te houden. We bereiden zoveel mogelijk voor, zodat alles klaarstaat als we open gaan. Daarnaast kijken we naar nieuwe producten en gaan we daarmee aan de slag in de keuken. Ook leveranciers hebben hier voldoende tijd voor en zullen dit moment pakken om zich proberen te onderscheiden.

Hoe zie jij de toekomst van de gastronomie in Nederland?
‘Ik verwacht dat gasten direct gaan genieten als we weer open mogen. Zij zijn bereid om een fantastische avond te hebben tegen een redelijke prijs, zolang de kwaliteit en service goed zijn. Ook zullen gasten in de toekomst steeds meer stil gaan staan bij duurzaamheid, trends en gezond genieten. Dit biedt voor velen van ons voldoende kansen tot nadenken en het ontwikkelen van nieuwe projecten binnen de gastronomie.’

Benieuwd naar de takeawaymogelijkheden van Breakers Beach House? Reserveer dan rechtstreeks via de button.

Bekijk de eerdere bijdragen in deze rubriek.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Etentje? Maak het jezelf niet moeilijker dan nodig is

Volgend artikel

François Geurds over komst ‘beste chef van de wereld’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.