Ondernemen in coronatijd: Alain Adriaanse van Hofstede Meerzigt
Ondernemen in coronatijd. Hoe gaat het met ‘onze’ chefs en eigenaren? Waar halen ze voldoening uit nu het restaurant opnieuw gesloten is, wat doen ze om geïnspireerd te blijven en hoe zien ze de toekomst van de gastronomie? In deze aflevering Alain Adriaanse van Hofstede Meerzigt in Zoetermeer.
De horeca zit dicht. Wat doe je nu waar je voldoening uit haalt?
‘Ik haal nog iedere dag voldoening uit de samenwerking met mijn team. We blijven lachen en doorgaan, en we motiveren elkaar. We zijn ook gestart met een verbouwing en pakken iedere klus in en om het pand met elkaar aan.’
‘De gasten die nu gebruikmaken van onze takeawayservice en de vele leuke en lieve berichten, zorgen ook voor voldoening. Om even mijn hoofd leeg te maken, ga ik graag een flink stuk fietsen op de mountainbike.’
Wat doe je om culinair geïnspireerd te blijven, zodat je ouderwets kunt vlammen als de horeca weer open mag?
‘Dat doen we met het hele team door iedere week een brainstormsessie te houden. Iedereen levert zijn of haar ideeën aan voor nieuwe gerechten, presentaties en dergelijke, waarover we dan met elkaar sparren en gaan proeven. Zo komen soms de mooiste en meest verrassende gerechten tot stand.’
Hoe zie jij de toekomst van de gastronomie in Nederland?
‘Poeh, moeilijke vraag, want ik vrees dat het moeizaam zal zijn. Vooral de onzekerheid is lastig, want niemand kan iets voorspellen natuurlijk. Maar we komen er wel en zolang we nog veel culinaire genieters in Nederland hebben, moet het goed komen.’
Benieuwd naar de takeawaymogelijkheden van Hofstede Meerzigt? Reserveer dan rechtstreeks via de button.
Bekijk de eerdere bijdragen in deze rubriek.
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl, Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Laurent Smedts Import, Reitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.