Advertorial

Oer-Neêrlandsche zuurkool in nieuw jasje bij De Draak

Advertorial – Grand hotel De Draak in Bergen op Zoom heeft de oer-Neêrlandsche zuurkool nieuw leven ingeblazen. Witte kolen, vers van het land op nog geen 3 kilometer afstand van het oudste hotel van Nederland. ‘We mengen de kolen met specerijen, zout en dragon’, vertelt operations manager Tim Schimmel.

Het zout is afkomstig van Tomasu, de enige microbrouwerij van Europa, waar ze het Rotterdamse sojasaus maken. ‘Dat geldt ook voor het houten whiskyvat, waarin de zuurkool wordt gefermenteerd’, aldus Tim.

Fermentatie
Nadat er 24 maanden sojasaus in heeft gefermenteerd, is het vat afgespoeld en klaargemaakt voor de fermentatie van de zuurkool. ‘Door de subtiele sojasmaak in combinatie met de specerijen en dragon, is dit een verdraaid lekkere zuurkool zonder kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen. Het is een ware superfood, want witte kool zit boordevol vitamine C en de melkzuurbacterie is erg gezond.’

Torben Bouterse
Chef Torben Bouterse: ‘Ik heb het over een andere boeg gegooid door een recept te bedenken bij onze zuurkool en ik daag je uit dit verrassende visgerecht thuis op tafel te zetten.’

Je verse zuurkool bestel je via de button.

Vorig artikel

Ondernemen in coronatijd: Taco van der Meer van Senses Restaurant

Volgend artikel

Schotse wijn: small, medium or large?

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.