Partnercontent

‘Ocean blue’ Titanic-chocoladehart vanwege 25e verjaardag film

Partnercontent – Meesterchocolatier Geert-Jan Heesterbeek heeft de 25e verjaardag van de film Titanic aangegrepen om een oceaanblauw chocoladehart te maken. De smaak van ‘Heart of the Ocean’ is geïnspireerd op de menukaart van de eerste klas op 14 april 1912, het laatste avondmaal voordat de boot zonk.

Het team van la Fève chocolade & desserts in Maastricht heeft het hart gevuld met een gelei van ananas en een chocoladevulling van karamelpudding met daaraan een eigentijdse draai van Oosterscheldezeezout met zeekraal van Zeeuwsche Zoute.

Heart of the Ocean
Aanleiding voor het ‘Heart of the Ocean’ is de 25e verjaardag van de speelfilm Titanic, met hoofdrolspelers Kate Winslet, Billy Zand en Leonardo DiCaprio. Vanwege deze verjaardag beleeft Titanic in de maand februari een wereldwijde release in de bioscoop.

In de film krijgt Rose (gespeeld door Kate Winslet) van haar verloofde Caledon (Billy Zane) het iconische ‘Coeur de la Mer’ (Hart van de Oceaan), dat ooit toebehoorde aan Lodewijk XVI.

Laatste avond
‘We zijn in de voormalige menukaart van de Titanic gedoken, waarbij op de beruchte avond 14 april 1912 een aantal heerlijke desserts werd geserveerd in de first class’, aldus Geert-Jan, die er trots op is dat Kate Winslet via haar personal assistent het eerste exemplaar in ontvangst heeft genomen. ‘We hebben haar benaderd en haar reactie was positief.’

Limited edition
Heart of the Ocean is in een limited edition beschikbaar in de webshop en wordt geleverd in een passend doosje inclusief een ‘making of’ pocketboekje en een RMS Titanic personal note, waarbij geliefden nog iets kunnen laten optekenen voor de ontvanger.

Vorig artikel

Laurent Smallegange: 'We gaan een restyling doorvoeren'

Volgend artikel

Tom Lamers: 'Inspiratie opdoen in Berlijn'

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.