‘No waste cocktail en bite pairing’ bij Bluespoon Amsterdam
Een mooi initiatief van barmanager Martin Eisma en chef Sander Bierenbroodspot van Bluespoon Restaurant & Bar in Amsterdam. Iedere maand kiezen ze één ingrediënt dat normaal gesproken overblijft in de keuken en maken ze hiervan een cocktail-spijscombinatie, die vervolgens een maand wordt geserveerd.
Close the loop is de werktitel van het initiatief van Martin Eisma en Sander Bierenbroodspot van Bluespoon Restaurant & Bar in Amsterdam.
Cocktail en spijs
De barmanager en chef hebben een initiatief ontwikkeld waarmee het verspillen van ingrediënten wordt tegengegaan. Iedere maand kiezen ze één ingrediënt dat normaal gesproken overblijft in de keuken. Martin creëert hiermee vervolgens een spectaculaire cocktail en Sander maakt hier een passend gerechtje bij.
Prinsengracht
Deze ‘no waste cocktail and bite pairing’ wordt gedurende een maand geserveerd in Bluespoon Restaurant & Bar aan de Prinsengracht.
Bloody Mary
Op 6 december wordt de cocktail van die maand geïntroduceerd. Een Bloody Mary die wordt gemaakt van de overgebleven bieten van Sanders signature dish. Sander serveert er een ‘bieterbal’ met gekonfijte duif, saliemayonaise en gereduceerd sap van rode kool bij.