Boeken

Niven heeft nieuw kookboek en wij mogen een exemplaar weggeven

Boeken – Niven Kunz heeft een nieuw kookboek uitgebracht. In ‘Groente Menu’s’ laten de chef en zijn partner Virginie van Bronckhorst-Kunz zien hoe je thuis veelzijdige gerechten maakt met groente en duurzame producten. ChefsFriends mag één exemplaar verloten onder de abonnees van onze nieuwsbrief.

In het kookboek vind je volledige tafels, vol met passende en lekkere gerechten, met uiteraard groenten in de hoofdrol. Zo hoef je niet na te denken hoe je de afzonderlijke gerechten wilt combineren. Uiteraard zijn de recepturen ook heerlijk om afzonderlijk te bereiden.

Groenten
Zo’n vijftien jaar geleden stond Niven aan de basis van de 80/20-filosofie, waarbij een hoofdrol voor groenten (80 procent) het uitgangspunt is. Dit concept wordt – ook – op een bredere manier toegepast: 80 procent duurzaam en 20 procent gangbaar.

Van een tafel met Italiaanse twist met gnocchi met spinazie, groene asperges en pittige tomatensaus, gevulde portobelle met risotto en salade radicchio, en een Indo-tafel met sajoer bajem, frikadelpan en kwee klepon.

Cover Groente Menus Niven Kunz

Triptyque Wateringen
‘Waar wij in restaurant Triptyque in Wateringen onze gasten graag verrassen met mooie groentegerechten en verrassende combinaties, vind je in dit boek goed te bereiden, heerlijke, duurzame mogelijkheden voor thuis.

Groente Menu’s kost 29,99 euro en is te bestellen via de website van restaurant Triptyque in Wateringen.

Nieuwsbrief
Ben je geabonneerd op de nieuwsbrief van ChefsFriends, dan kun je een exemplaar winnen. Hoe? Dat lees je in de editie van vrijdag 4 maart. Ontvang jij ‘m nog niet, schrijf je dan direct gratis in.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Jubileum Yamazato gevierd met Japanse Omakase-beleving

Volgend artikel

De Treeswijkhoeve heropent na brand: ‘Zon schijnt letterlijk en figuurlijk’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.