Nieuws

Nieuwe sommeliers voor Cordial en Tribeca

Cordial in Oss en Tribeca in Heeze krijgen beiden een nieuwe sommelier. Aanleiding is de transfer van SVH Wijnmeester Roy Pelgrim.

Pelgrim verhuist van Cordial in Oss naar Tribeca in Heeze. Hij gaat er per 1 september 2018 aan de slag als maître sommelier in het restaurant van Claudia en Jan Sobecki.

‘Roy zal ons restaurant een frisse boost geven om zo op nog hoger niveau te kunnen presteren en onze gasten weten te verrassen en verwennen. Hij heeft talent in het kweken van talent. Daarom ziet ook onze zwarte brigade uit naar zijn komst’, aldus topchef Jan Sobecki.

SVH Wijnmeester (sinds 2002) Roy Pelgrim is een van de tien sommeliers in Nederland met het International Sommelier Certificate op zak. Hij werd twee keer verkozen tot beste sommelier van Nederland en vertegenwoordigde Nederland op het Wereldkampioenschap voor Sommeliers in Chili en Argentinië.

Daarnaast heeft hij het WSET Diploma Course met succes afgerond en is hij tevens in het bezit van de ‘Weinakademiker Award’; een jaarlijks terugkerende prijs voor de best geslaagde WSET Diploma student in de Benelux.

Pelgrim wordt bij Cordial opgevolgd door de huidige sommelier Adriaan Visser. Visser is volgens Cordial uitgegroeid tot een van de meest talentvolle sommeliers van Nederland.

‘We zijn bijzonder trots met Adriaan een waardige opvolger voor Roy te hebben gevonden en kijken uit naar een ongetwijfeld succesvolle samenwerking. Roy bedanken we voor 20 prachtige jaren’, aldus Jelle van Gangelen van Cordial.

Bij Tribeca volgt Pelgrim Jesse Dean Bruijstens op. Die is op zijn beurt onlangs overgestapt naar restaurant Da Vinci in Maasbracht. Bruijstens werkte in het verleden onder andere voor Restaurant Wiesen, De Lindehof in Nuenen en De Treeswijkhoeve in Waalre.

Vorig artikel

Sommeliersdiner bij La Folie in Zaltbommel

Volgend artikel

Landgoed Lauswolt weer in Friese handen

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.