Advertorial

Nieuwe olijfolielijn van Valderrama met Aziatische smaken

Advertorial – Wie bij restaurant De Lindehof in Nuenen eet, weet dat patron Soenil Bahadoer gek is op olijfolie. Sinds kort werk hij met een nieuwe smaaklijn van olijfolieleverancier Valderrama, die op speciale manier is gemaakt door middel van maceratie.

Valderrama olijfolie heeft een geheel nieuwe, innovatieve lijn ontwikkeld. De zes nieuwe producten zijn niet verkregen door ‘infusion’ maar door een proces van maceratie, waarbij géén additieven, aroma’s, essences of enig andere chemische toevoegingen worden toegepast.

1. Wat is maceratie?
Als voorbeeld wordt de Ginger & Vanilla variant genoemd. Aan de Arbequina van Valderrama wordt klein gesneden gember en het merg van vanille stokjes toegevoegd. Dit mengsel wordt na een aantal dagen van maceratie (ander woord voor ‘weekproces’) gefilterd, waarna er een zachte smaak van gember en vanille in de olijfolie is getrokken. Uitermate geschikt om in de moderne keukens gerechten te aromatiseren. De lijn bestaat uit 6 producten:

2. Ginger & Vanille
De pittige smaak van citroenzuur past onvoorwaardelijk in iedere bereiding. De vanille is eigenlijk van Amerikaanse origine, met een karakteristiek zoet aroma. Door deze twee natuurlijke ingrediënten samen te voegen ontstaat een ongeëvenaarde combinatie van aroma en smaak. Intens van karakter, enigszins pikant en zoet. Uitermate geschikt om schaal- en schelpdieren, groenten en fruit te aromatiseren.

3. Kaffir Lime Leaves
De kleine blaadjes komen van de Aziatische boom Kaffir. Deze zijn uiterst aromatisch en goed toepasbaar in de internationale keukens, waar fusion tussen Aziatische en Europese ingrediënten dagelijks aan de orde is. Fruitig en kruidig van smaak. Aanbevolen voor schelpdieren, rijst, alle soorten vlees. Optimaliseert de smaken van de te bereiden ingrediënten.

4. Wasabi
Deze Wasabi wordt niet verkregen door mierikswortel, maar door de echte Wasabi Japonica. Alle Top Chefs in de wereld, die de maceratie van Wasabi en Arbequina olijfolie hebben geproefd, wezen deze variant aan als een absolute topper. Een zoete, zacht pikante, maar niet dominante smaak, die niet in de keel blijft hangen. Ideaal om een intense en verse ‘touch’ bij de bereiding van voornamelijk koude gerechten, zoals sashimi, ceviche, zalmtartaar, carpaccio, sushi en zelfs salades, te verkrijgen.

6. Pandan Leaves
De lange Pandan bladeren komen van een veel voorkomende boom is Zuid-Oost Azië. Deze bladeren genereren een heerlijk geur van noten en gedroogd fruit. Zeer populair in Indonesië, Maleisië, en Myanmar. Een referentie naar satésaus zal in Nederland een feestje van herkenning te weeg brengen. Een extra mogelijkheid om een mooie oriëntaalse ‘touch’ aan menig gerecht toe te voegen. Patissiers zijn wereldwijd enthousiast over de Pandan Leaves variant als vervanger van citroenzuur en vanille in hun desserts.

7. Red Thai Curry
De rode Thaise Curry wordt voornamelijk gebruikt in de Thaise Keuken, maar leent zich vanwege het unieke maceratieproces uitstekend voor vele fusionbereidingen. Dit kruidengerei heeft een complexe, intense smaak, enigszins pikant. Optimaliseert de smaak van stews, soepen, sauzen en pasta’s. Ook ideaal voor het verbeteren van de smaakbeleving bij gegrild vlees.

Red Thai Chilies
Door het integreren van Red Thai Chilies door middel van maceratie krijgt de Arbequina olijfolie een aparte beleving aan het einde van het smaakpallet. Onwaarschijnlijk verrassend. Geadviseerd voor rijst, pasta, kip, groenten en vele andere ingrediënten.

De Oriental Collection is verkrijgbaar in flessen van 200ml. en 500ml. Voor meer info: www.valderrama.nl & www.valderrama.be.

De Nederlandse Topchef van Hindoestaans/Surinaamse afkomst, Soenil Bahadoer van restaurant De Lindehof** in Nuenen is een fenomeen in het subtiel combineren van exotische producten in zijn Franse keuken. Soenil was de eerste Chef in de Benelux, die de gehele serie in zijn totaliteit heeft door geproefd. Soenil was na afloop zo waanzinnig enthousiast, dat hij spontaan aanbood om ambassadeur van de nieuwe Oriental Collection te worden.

Vorig artikel

Grand Summer Grill bij restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre

Volgend artikel

3 x bier van Limburgse chefs

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.