Nieuws

Nieuwe gerechten en nieuw menu Avant-Garde Van Groeninge

Restaurant Avant-Garde Van Groeninge in Eindhoven laat Peruaanse invloeden toe in het nieuwe menu. Zo zien we onder andere ceviche gegaarde zeebaars op het menu van chef-kok Johan van Groeninge.

Ceviche is een gaartechniek waarbij vis wordt gegaard in zuur. Deze techniek is afkomstig uit het Zuid-Amerikaanse Peru, het land waar de laatste tijd enorm veel culinaire belangstelling voor is.

Johan heeft een gerecht bedacht met een ceviche gegaarde zeebaars, met daarbij Noordzeekrab met mascarpone-yuzu, inktvisinkt, ponzu en mineralen.

Het is een van de nieuwe gerechten op het nieuwe menu. Waar we onder andere ook coquille ‘flame grilled’ met hooi, lardo, Parmaham, zalvige doperwten en beukenzwam op zien staan. Opvallend hierbij is dat dit gerecht een spectaculaire bereidingswijze aan tafel kent.

Verder op het nieuwe menu onder andere ganzenlever en rookvlees, op de huid gevallen mulfilet en reerugfilet met zomerbiet.

Nieuwe menu
Het nieuwe menu is verkrijgbaar in 4 tot 8 gangen.

4 gangen: zeebaars / mulfilet / ree / bramen 62,50 euro

5 gangen: zeebaars / coquille / mulfilet / ree / bramen 72,50 euro

6 gangen: zeebaars / coquille / mulfilet / ree / epoisse / bramen 80 euro

7 gangen: zeebaars / ganzenlever / coquille / mulfilet / ree / epoisse / bramen 88 euro

8 gangen: zeebaars / ganzenlever / coquille / mulfilet / langoustine / ree / epoisse / bramen 97,50 euro.

De menu’s zijn inclusief 5 kleine voorafjes onder de noemer ‘frivole mondvermaakjes’.

Reserveren
Wie het nieuwe menu wil proeven, kan reserveren door te bellen met 040-2505640.

Restaurant Avant-Garde Van Groeninge is geopend van dinsdag tot en met vrijdag voor lunch van 12.00 tot 14.30 uur en voor diner van 18.00 tot 21.30 uur. Zaterdagavond voor diner zijn de tijden van 18.00 tot 21.30 uur. Zondag en maandag is het restaurant gesloten.

Het restaurant is gevestigd in het Philips Stadion, thuishaven van voetbalclub PSV. Vanuit het restaurant heb je een fabuleus uitzicht op de grasmat en de tribunes. Restaurant Avant-Garde Van Groeninge is aangesloten bij restaurantvereniging Les Patrons Cuisiniers en is al jaren bekroond met een Michelinster.

Vorig artikel

Metamorfose voor Bib Gourmand-restaurant ElVi in Utrecht

Volgend artikel

Binnenkijken bij nieuw restaurant van Sergio Herman

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.