Nieuws

Nieuwe eigenaren voor hotel Pincoffs in Rotterdam

Suite hotel Pincoffs in Rotterdam heeft nieuwe eigenaren. Dat betekent dat na zestien jaar een nieuwe wind waait door de horecagelegenheid, die in 2008 opende nadat het in veertien maanden was omgetoverd tot een kleinschalig luxehotel. De verbouwing was destijds zelfs te volgen op televisie.

Oprichters Karen Hamerlynck en Edwin van der Meijde hebben in hotelmanager Marjolein van Asperen en haar partner Milo Pennings opvolgers gevonden. Sinds 1 juli geven zij leiding aan het boutique hotel in het monumentale douanekantoor uit 1879 aan de Entrepothaven op de Kop van Zuid.

Van bijbaan naar manager

Marjolein stapte ruim twaalf jaar geleden als hbo-student TIO Business School Rotterdam het hotel binnen voor een bijbaantje, maar vertrok nooit meer. Ze beklede diverse functies, alvorens ze drie jaar geleden hotelmanager werd.

Droom die uitkomt

Ze spreekt van een droom die is uitgekomen. ‘Met de overname openen we een nieuw hoofdstuk vol mogelijkheden.’

Partner Milo heeft ruime ervaring in marketing en sales, en brengt daarmee een waardevolle aanvulling op de bedrijfsvoering.

Marjolein en Milo Pincoffs Rotterdam
Marjolein van Asperen en Milo Pennings.

Hotel aan de Maas

Suite hotel Pincoffs werd in 2008 geopend, nadat het vervallen monument in veertien maanden was omgetoverd tot een kleinschalig luxehotel.

De plannen van journalistenpaar Karen en Edwin werd werkelijkheid onder begeleiding van WDJ Architecten uit Rotterdam en pandeigenaar Stadsherstel Historisch Rotterdam. De verbouwing was in 43 afleveringen te volgen bij RTL 4 in de real life-serie Hotel aan de Maas.

Karen heeft zich de afgelopen jaren omgeschoold tot leerkracht in het basisonderwijs, Edwin gaat verder als hoteladviseur en blijft op de achtergrond verbonden.

Lees ook:
Verbouwing Parkheuvel**: ‘Alleen buitenkant blijft staan’
Michael van der Kroft: ‘Creativiteit is iets ongrijpbaars’
Foto’s: zo ziet Restobar Vista in Rotterdam eruit

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Gerrit de Kiewit Trofee voor Chiel Dohmen van Restaurant By Chiel

Volgend artikel

Geert-Jan Heesterbeek van La Fève: zo proef je bonbons

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.