Nieuws

Nieuwe chef voor restaurant De Heeren van Harinxma*

Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag neemt na een periode van bijna tien jaar afscheid van Arjan Bisschop. Als executive chef was hij in die periode verantwoordelijk voor het met een Michelinster bekroonde restaurant De Heeren van Harinxma en bistro Nijeholt, dat in het bezit is van een Bib Gourmand.

Arjan wordt in Friesland opgevolgd door Seb Smit. Voor hem betekent dat een terugkeer bij het vijfsterrenhotel, de plek waar hij zijn professionele reis begon.

Seb Smit

Sebs culinaire fundamenten zijn gelegd bij Landgoed Lauswolt. In de jaren daarna stond hij in de keukens van Onder de Linden in Aduard, Noma in het Deense Kopenhagen en De Lindenhof in Giethoorn.

In Overijssel kookte hij als keukenchef liefst twaalf jaar onder leiding van tweesterrenchef Martin Kruithof.

Landgoed Lauswolt

‘Ik ben enthousiast en vereerd’, aldus de nieuwe executive chef over zijn terugkeer. ‘Dit is de plek waar mijn culinaire avontuur begon en ik kijk er naar uit om mijn eigen ervaringen en passie voor gastronomie hier toe te passen.’

Landgoed Lauswolt meldt dat de wisseling van de wacht volgt op de aankondiging van Arjan, ‘die na bijna tien jaar zijn talenten naar Zwolle verplaatst om daar een nieuw culinair avontuur te starten’. Hij is er nog tot in juli.

Marc van Gulick

Hoteldirecteur Marc van Gulick noemt het bijzonder om Seb weer thuis te mogen verwelkomen. ‘Een product van onze eigen opleiding. Zijn terugkeer is een getuigenis van de rijke culinaire erfenis en de voortdurende evolutie van Lauswolt.’

De Heeren van Harinxma Beetsterzwaag
Seb Smit en Marc van Gulick

Lees ook:
Fryslân Boppe bij Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag
Landgoed Lauswolt weer in Friese handen
Koloniën van Weldadigheid: parel in eigen land (en Werelderfgoed)

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Belper Knolle-kaas: Zwitserse smaakbom

Volgend artikel

Merlet viert 40e verjaardag en komst chef Marco

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.