Nieuws

Nieuwe chef Het Spijshuys verwelkomen met speciaal menu

Restaurant Het Spijshuys in Boornbergum heeft een nieuwe chef-kok. Jouke Piet Drijfhout is de nieuwe chef van het Friese restaurant en heeft om kennis met hem te maken een speciaal menu samengesteld.

Na 14 jaar heeft Tjeerd Elzinga gekozen voor een nieuwe uitdaging. Jouke Piet Drijfhout is zijn opvolger. Drijfhout werkte onder andere bij FG Bistro in Rotterdam en wordt omschreven als een gedreven vakman met liefde voor de ambachtelijke keuken.

Drijfhout is ook liefhebber van streekproducten en de vegetarische keuken. Dit past prima bij het motto van Het Spijshuys: Puur, eerlijk, genieten.

Om kennis te maken met de nieuwe chef heeft Drijfhout in april een Proef de chef-menu samengesteld. Op het menu aardappel, droge worst en truffel. Verder: Voorjaarsklassieker met schelvis. Ook is er ruimte voor kabeljauw met pastinaak en IJsselmeerpaling. Wat te denken van sukade met knol, Zwitserse Emmenthaler en gerookte boter. En als afsluiter Toblerone 2.0 met een Friese verrassing.

Het Proef de chef-menu is te verkregen in 3, 4 en 5 gangen voor respectievelijk 36,50 euro, 42,50 euro en 48,50 euro.

Restaurant Het Spijshuys wordt geleid door Isabelle en Simon Lamsma. Het restaurant onder de rook van Drachten beschikt over een Bib Gourmand in de Michelingids, een teken dat er kwalitatief goede gerechten worden geserveerd voor een aantrekkelijke prijs.

Vorig artikel

Wijn-spijsavond bij Aan de Zweth met Duitse wijnen

Volgend artikel

The Dylan Amsterdam onthult nieuwe kamerstijl

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.