Nieuws

Nieuwe chef-kok en maître voor Restaurant O Mundo

De keuken van sterrestaurant O Mundo in Wageningen wordt per 1 september geleid door Jonathan Veldhuizen. Veldhuizen is momenteel souschef en volgt de vertrokken Dennis Richter Uitenbogaardt op.

Richter Uitenbogaardt, die in totaal dertien jaar in dienst was bij O Mundo, zegt toe te zijn aan iets nieuws. Hij werkte zichzelf binnen het restaurant op van Chef de Partie tot Souschef en van Souschef tot Chef-kok / directeur.

Jonathan Veldhuizen is volgens de Jaap Venendaal Groep waaronder het restaurant valt een geboren culinair talent. Hij werkt sinds enkele jaren als souschef bij O Mundo en is gedreven om in Restaurant O Mundo de kwaliteit te waarborgen en de stijgende lijn te handhaven of te versterken.

Yvo Kwak
Ook start Jurriën van Hierden als de nieuwe Maître bij O Mundo. Van Hierden werkt al geruime tijd als assistent Maître in Restaurant O Mundo. Hij neemt het stokje over van Yvo Kwak, die maître sommelier wordt bij Parc Broekhuizen in Leersum.

Van Hierden is een geboren horecaman. Zijn ouders runden een succesvolle horecaonderneming in Lunteren en zo groeide hij op met gastvrijheid. Zijn liefde voor wijnen en gastronomie is ontstaan tijdens zijn werkzaamheden bij Hotel De Sterrenberg, waar hij leiding gaf in restaurant Timber.

Hotel de Wereld
Jaap Venendaal, directeur van Hotel de Wereld en Restaurant O Mundo, is enthousiast. ‘Van deze twee jonge toppers binnen de culinaire arena hebben wij hoge verwachtingen’, aldus Venedaal.

Restaurant O Mundo is gevestigd in Hotel De Wereld, waar in 1945 de capitulatie van de Duitsers in Nederland heeft plaatsgevonden. Het restaurant voert sinds 2010 een Michelinster. Er wordt gewerkt met pure ingrediënten en de brigade wil hun gasten op een ware smaakbelevenis trakteren. De wijnen die het diner begeleiden worden met zorg uitgekozen om bij te dragen aan de passie voor een voortreffelijke avond in een ongedwongen ambiance.

Vorig artikel

Blog Nice to Meat: Meat Streetfood

Volgend artikel

Zo eet je oesters in onze toprestaurants

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.