Nieuws

Nieuwe brasserie Hotel De Wereld kiest voor Euro-Toques

Brasserie Le Monde van het historische hotel De Wereld in Wageningen is toegetreden tot restaurantvereniging Euro-Toques Nederland. De officiële inauguratie vond plaats tijdens de opening van de eetgelegenheid eerder deze maand.

Hotel De Wereld in Wageningen is tegenwoordig eigendom van de familie De Vries, die in Arnhem ook Landgoed Groot Warnsborn exploiteren. Lammert en Sjoukje kochten het nadat het failliet was gegaan en hun zoon Wiebe heeft er de leiding.

Restaurant O Mundo
De brasserie is gerealiseerd in de voormalige serre van het hotel en biedt gasten extra mogelijkheden, naast Restaurant O Mundo.

De komende maanden krijgen ook de lounge/bar en de receptie een nieuwe uitstraling. Voor de jaren daarna staan het restaurant en de hotelkamers op de planning.

Duurzaam
Met de brasserie hebben de ondernemers gekozen voor het lidmaatschap van restaurantvereniging Euro-Toques Nederland.

‘Ons streven is om duurzame horeca de gewoonste van (hotel) de wereld te laten worden’, aldus Wiebe over de toetreding.

Lokaal
‘Bij de keuze van leveranciers en producten wordt het team in de directe Gelderse omgeving gezocht naar duurzame, biologisch en fairtrade mogelijkheden.’

Hotel De Wereld, met Brasserie Le Monde en Restaurant O Mundo, is gevestigd aan het 5 mei Plein in Wageningen.

Vorig artikel

Smakelijke Italiaanse ontdekkingsreis bij Winselerhof Landgraaf

Volgend artikel

Twee zomerdeals bij restaurant ’t Amsterdammertje in Loenen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.