Nieuws

Nieuw WestCord Hotel in Rotterdam: Hotel Chicago

De Wilhelminapier in Rotterdam wordt een hotel rijker. WestCord Hotels kondigt aan om er een nieuw hotel te bouwen. Het wordt tevens het derde hotel in Rotterdam van de Nederlandse hotelgroep.

Het nieuwe hotel gaat Hotel Chicago heten en vestigt zich naar Hotel New York. Verder bevindt zich op het schiereiland Hotel Nhow Rotterdam. Andere bezienswaardigheden zijn het Nederlands Fotomuseum en de Cruise Terminal Rotterdam.

De bouw van het hotel start in het derde kwartaal van 2019. Het hotel zal bestaan uit twee gebouwen van vijf en acht verdiepingen die met elkaar verbonden zijn door middel van een zwevend zwembad. De bodem van het zwembad wordt gedeeltelijk transparant.

Tussen de gebouwen en onder het zwembad wordt een sfeervol plein met terras gerealiseerd. Daarnaast komt op een van de gebouwen een dakterras. Op de begane grond komt Bakkerij Westers waar gasten terecht kunnen voor ontbijt, lunch en coffee-to-go.

Verder krijgt het hotel een vergaderruimte en een WellCome Wellness. Onder Hotel Chicago wordt een openbare parkeergarage gebouwd voor hotelgasten en bezoekers van de Wilhelminapier.

Voor WestCord Hotels wordt Hotel New York het derde hotel in de havenstad. Hotel New York is ook van de van oorsprong Friese hotelgroep net als de ss Rotterdam, het fameuze horecaschip gelegen aan de kade van Katendrecht.

WestCord Hotels heeft hotels door heel het land. De hotelgroep heeft zijn wortels op de Waddeneilanden waar het meerdere hotels heeft. Inmiddels telt de ketens ook hotels in Amsterdam, op de Veluwe en dus in Rotterdam.

Binnenkort zal meer bekend worden gemaakt over het nieuwe Hotel Chicago in Rotterdam.

Vorig artikel

Topchefs maken speciaal menu bij Waterfront Chill & Groove van Het Bosch

Volgend artikel

Oosterschelde Kreeftenweek bij De Kleine Toren in Baarland

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.