Nieuws

Nieuw restaurant voor Hans van Wolde in Limburgse Reijmerstok

Tweesterrenchef Hans van Wolde opent in het Zuid-Limburgse Reijmerstok een nieuw restaurant. De eigenaar van Beluga in Maastricht hoopt in het voorjaar van 2020 te starten met Brut 172. De eetgelegenheid krijgt 24 couverts en een chefs table met acht plekken, bovendien komen er vijf suites.

De door Michelin met twee sterren bekroonde Hans van Wolde vertelt over zijn nieuwe restaurant in de nieuwsbrief, die deze week (voor het eerst) is verschenen. Brut 172 wordt gerealiseerd op het landgoed in Reijmerstok waar de chef sinds enige tijd woont.

Brut 172
‘Brut is een gevoel, Brut is een smaak, Brut is een geluid, Brut is een kleur, Brut is een geur en Brut is een beleving. Een beleving op hoogte: 172 meter hoogte boven N.A.P.’, zo lezen we over de naam van het nieuwe restaurant.

Leven, beleven en genieten
Op de website Brut172.com staat: ‘Als we Brut in totaliteit omschrijven, kunnen we Brut koken, Brut eten, Brut ruiken, Brut zien, Brut voelen en Brut beleven. Brut staat voor verfijning, voor liefdevol, voor overvol en voor Brut aanwezig zijn. Brut staat voor leven, beleven en genieten. BRUT!’

Voorjaar 2020
Als alles volgens plan verloopt, dan openen de deuren in het voorjaar van 2020. Het restaurant krijgt 24 couverts, aan de chefs table is straks plaats voor acht gasten en er komt een private dining-ruimte met een capaciteit van twaalf personen.

Luxe suites
Wie na afloop van zijn of haar diner (in de buurt) wil overnachten, kan een van de vijf luxe suites reserveren.

Kas
Op het landgoed wordt eveneens een kas gerealiseerd ter bescherming van bepaalde planten- en groentenrassen, aldus de website. ‘Daar worden workshops gehouden en kan een aperitief worden genuttigd. De kas dient ter versterking van het concept.’

Brut Friend
Wie daarvoor belangstelling heeft, kan zich voor 600 euro aanmelden als ‘Brut Friend’. Daarmee draag je bij aan de realisatie van het restaurant, geniet je van een diner voor twee personen inclusief vipbehandeling.

Beluga Maastricht
Wil je meer horen over de plannen van Hans, bekijk dan dit video-item van het tv-programma Limbourgeois van L1. Daarin vertelt hij ook dat Beluga in Maastricht open blijft, maar wel met een laagdrempeliger concept.

Vorig artikel

Twee wildavonden bij restaurant l’Atelier in Gulpen

Volgend artikel

Zaak Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot heet Restaurant 212

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.