Persoonlijk

Nico Klaver: ‘Mosselen, frietjes en een mooie fles’

Wat drijft chefs en hoteliers? Wat doen ze om fit te blijven, waar eten ze zelf graag, wat hebben ze altijd in de koelkast liggen en wat is dé guilty pleasure die ze exclusief delen met ChefsFriends? In deze aflevering Nico Klaver van ’t Kalkoentje in Rhenen.

Wat is jouw guilty pleasure?
‘Niet echt een guilty pleasure, maar ultiem genot is met de auto naar Honfleur, terrasje pakken en genieten van mosselen, frietjes en een mooie fles Muscadet de Sèvre et Maine sur lie.’

Thuis in mijn koelkast staat altijd…
‘Witte wijn en kip.’

Wat doe je om fit te blijven?
‘Ik ben niet zo’n sporter en voor mediteren heb ik de rust niet. Dus ga ik maar jagen. Voor mij eigenlijk meditatie, hahaha!’

Welke muziek schalt er uit de luidsprekers tijdens de mise-en-place? Of hebben jullie met het keukenteam een ritueel?
‘Er is niet één soort muziek in de keuken. Het komt echt neer op wie als eerste bij de box weet te komen met zijn of haar telefoon. Dat varieert van André Hazes tot Metallica en van Céline Dion tot hardcore. Die laatste overigens wel het liefst zo kort mogelijk.’

Welk ingrediënt ontbreekt nooit op jouw kaart?
‘Kip, fazant, kwartel, patrijs. Op onze kaart is altijd wel iets van gevogelte te vinden, omdat ik daar zelf zo dol op ben.’

Vakantie. Ik ga graag naar…
‘Geen specifieke plek, maar wel ergens waar ‘het’ leven anders is. Ter ontspanning en inspiratie. Favoriete plekje op dit moment is Natal in Brazilië.’

Als ik zelf uit eten ga, doe ik dat graag bij…
‘Mijn favoriete restaurants? Te veel om op te noemen en ook helemaal afhankelijk van de tijd en het moment. Als ik fazant wil eten, ga ik bijvoorbeeld het liefst naar De Bokkedoorns, waanzinnig lekker.’

Welke spannende plannen heb jij voor 2023?
‘Vanaf vorig jaar langzaam begonnen met werkzaamheden overdragen aan mijn zoon Casper. Dit wil ik in 2023 nog meer gaan doen. En zelf vooral nog de dingen doen in de keuken en het restaurant die ik écht leuk vind.’

Bekijk hier alle afleveringen van de serie!

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Mikel Pouw van Nice to Meat over lamsvlees (incl. recept)

Volgend artikel

Culinaire Bistro Marijke Muoi Wine & Dine nieuwe parel van Friesland

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.